Projekt

2024.03.11. 16:31

Új törvényszéki orvostani intézet épül

A nagyváradi helyi tanács legutóbbi ülésén több lakás megvásárlását hagyta jóvá.

Illusztráció

BN-összeállítás

Az új nagyváradi törvényszéki orvostani intézet felépítése előtt meg kell szerezni a leendő helyszín telkeit. A nagyváradi önkormányzat ebből a célból több lakást is megvásárolt az Averescu út 49 szám alatt, valamint a Mierlei utcán. A határozati javaslatok vitáján Florin Birta polgármester elmondta, hogy kilenc lakást már megvásároltak abban az övezetben és már csak egy lakástulajdonossal folytatnak egyeztetéseket. Amikor sikerül megszerezni azt a 140 négyzetméteres telket is a rajta álló ingatlannal együtt, akkor meglesz az új székház építéséhez szükséges teljes telek, amit az intézet rendelkezésére bocsátanak. Időközben a megyei törvényszéki orvosi intézet aláírta az új székhely építésének megvalósíthatósági tanulmányára vonatkozó szerződést, az önkormányzat pedig keresi az anyagi forrásokat a beruházás megvalósításához.

A polgármester hozzátette, hogy a szülészet területének egy részét, amelyen a törvényszéki orvosi intézet is működik, visszakapta egy alapítvány, és bár nem áll fenn a veszélye annak, hogy az intézet egyik napról a másikra az utcára kerüljön, mindenesetre a visszaszolgáltatás ténye, valamint az, hogy magában az intézetben már nem adottak az optimális feltételek a megfelelő működéhez, mindez szükségessé teszi egy új székhely építését. A lakásvásárlásokra vonatkozó határozat-tervezeteket vita nélkül fogadta el a váradi döntéshozó testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában