RMDSZ

2024.03.25. 15:35

Telt ház a nagyszalontai városértékelőn

Immár sokéves hagyomány Nagyszalontán, hogy Török László polgármester minden év tavaszán egy városértékelő találkozó keretében beszámol a lakosoknak arról, hogy miként állnak a fejlesztések, beruházások, mit sikerült elérnie a helyi RMDSZ csapatának, és milyen elképzelések vannak előkészítés alatt.

Sajtóanyag

Az idei találkozót a múlt héten tartotta az elöljáró a Magyar Ház nagytermében, mely zsúfolásig megtelt érdeklődő polgárokkal. Az esemény első perceiben Török László polgármester, majd a megyei RMDSZ képviseletében Borsi Imre Lóránt köszöntötte a megjelenteket és vázolta a rendezvény programját.
A városértékelő első részében egy videóösszeállítást láthatott a közönség, mely látványos összefoglalást nyújtott a városvezetés és a helyi RMDSZ hatékony munkájáról, melynek köszönhetően az elmúlt időszakban több nagy volumenű beruházást sikerült megvalósítani, vagy éppen elindítani. Ilyenek például, a teljesség igénye nélkül, a következők: uszoda létesítése, ANL-lakások építése fiataloknak, Piéta Kegyeleti Ház építése, a tenkei út felújítása, az Oncsa tér rendezése, a Saligny-terv keretében 10 utca felújítása, bölcsőde építése, égőcsere a városban, útjavítás, utcafelújítás, kerékpárút-építés, tömbházlakások hőszigetelése, a Műszaki Líceum és a Teodor Neș Főgimnázium hőszigetelése, a Gacsó iskola bővítése, az Arany János Elméleti Líceum hőszigetelése, sportbázis építése, idősek napköziotthonának fenntartása, 60 szociális lakás tervdokumentációja, termálkút fúrása és felhasználása, napelempark létesítése, kórház bővítése, a fő utca déli korzójának rehabilitációja, innovációs ipari park létesítése, szalontai elkerülő út, Toldi Aquapark létrehozása. Az RMDSZ sokrétű munkája: honosítási és hadiárva-ügyintézés, Hajdúhét és március 15-i programsorozat, Magvető-támogatás, szociális juttatások stb.

A videós beszámoló végén Cseke Attila üzenetét láthatta és hallhatta a publikum, melyben többek között jókívánságait fejezte ki a hajdúváros lakosainak. A folytatásban a jelenlévők tehették fel kérdéseiket és mondhatták el észrevételeiket a polgármesternek, amelyekre természetesen készséggel reagált is az elöljáró. Ezután a megyei küldöttgyűlésre javasolt személyeket nevesítették a jelenlévők, valamint egyhangúan elfogadták a polgármester beszámolóját.
Zárásként Borsi Imre Lóránt a közelgő választások kapcsán osztotta meg gondolatait a közönséggel, kiemelve: létfontosságú a minél nagyobb számú részvétel, hiszen most talán minden eddiginél fontosabb, hogy „győzzenek a magyarok!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában