Átalakítás

2024.03.05. 12:37

Százötven garázst bontanak le a Rogériuszon

Forrás: ebihoreanul.ro

BN-összeállítás

A hét elején megkezdődött a garázsok bontása a nagyváradi Milcovului és Andersen Nexo utcákon a vasúti sínek közelében. „A garázsok lebontása, a bontási törmelék elszállítása és a terület megtisztítása körülbelül három hetet vesz igénybe” – nyilatkozta a Bihoreanul hetilapnak Lucian Popa, a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal ingatlankezelő igazgatóságának a vezetője. Elmondása szerint a garázsokat a tulajdonosaik valójában raktárként használták, az autóikat pedig az utcán hagyták, ezzel dupla annyi helyet foglaltak el az amúgy is nagyon zsúfolt övezetben. „Az építményeknek körülbelül a hatvan százalékát tulajdonképpen fészerként használták, amelyekben mindenféle dolgok voltak, és csak a negyven százalékuk szolgált garázsként” – mondta Popa. A kiürített garázsokban a polgármesteri hivatal munkatársai régi bútorokat, gumiabroncsokat, dobozokat és mindenféle kacatot, illetve szemetet találtak.

Forrás: ebihoreanul.ro

A polgármesteri hivatal egyébként már január végén felszólította az építmények tulajdonosait, hogy ürítsék ki a garázsokat, mert azokat a város lebontja, és a helyükön 200 parkolóhelyet alakít ki a környékbeli lakók számára. Akik nem tettek eleget a felszólításnak, és nem ürítették ki az építményeket, rosszul járnak, mert a város az ő költségükön bontja le és takarítja el a garázsukat. De az érintettek nagy része teljesítette az elvárást, amire három hét állt rendelkezésükre, tájékoztatott Popa. Az önkormányzat megállapította, hogy a garázsok ráadásul törvénytelenül épültek fel, ugyanis a vasúti sínek közvetlen közelében állnak, és a tulajdonosok nem kötöttek szerződést a Román Államvasutakkal a területhasználatra vonatkozólag, ebből kifolyólag nem is adóztak az építmények után a helyi önkormányzatnak.

A Nagyváradi Helyi Tanács három évvel ezelőtt fogadta el azt a határozatot, mely kimondja, hogy 2024 végéig az összes közterületre épített garázst lebontják, melyek helyén általában parkolóhelyeket alakít ki a hivatal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában