Nagyhét

2024.03.26. 10:03

Nagycsütörtöki koncertet tartanak Nagyváradon

Az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány idén harmadik alkalommal szervezi meg nagycsütörtöki koncertsorozatát, segítve a húsvétra hangolódást a nagyheti teendők közepette.

Közlemény

A néphagyomány kiemelt helyen tartja számon a nagyhét eseményeit, melyekben jelen van a halál és a szenvedés, ugyanakkor a mindezeket feloldó feltámadás és megdicsőülés is. Az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány szervezésében idén sem marad el az Ég és Föld című ünnepi koncertsorozat, ahol az égi, szakrális, nagyheti kompozíciókat éneklő kórushoz társul a földi népművészet. A lelki könnyebbülésen túl a koncertek alkalmat nyújtanak mindenkinek az elcsendesedésre, a nagyhét és a húsvét misztériumában való elmélyülésre, és zeneileg is igazi csemegének ígérkeznek. Az alapítvány március 28-án öt város, köztük Nagyvárad közönségét ajándékozza meg egy kis kulturális csemegével.

Nagycsütörtöki koncerteket tartanak Marosvásárhelyen, Székelyudvarhelyen, Sepsiszentgyörgyön, Kolozsváron és Nagyváradon. Városunkban 18 órától kezdődik a koncert a Nagyvárad-Réti Református Templomban. Fellép a Soroglya zenekar, a Járom zenekar, Csillagocska Református Zeneóvoda pedagógus kórusa, valamint a Caeli et terra kamarakórus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában