Találkozó

2024.03.20. 13:26

Megújulóban a Grigorescu negyed

Forrás: PMO

ERDON-összeállítás

A nagyváradi Grigorescu negyed lakóival találkozott kedden Florin Birta polgármester, akit elkísért Marcel Dragoș alpolgármester is. A vonatkozó sajtóközlemény szerint az elöljárók arról tájékoztatták a megjelenteket, hogy a lakónegyedben tavaly modernizált tizenhat utca után idén is folytatódnak ott az aszfaltozási munkálatok. 

A polgármester kiemelte, hogy idén 12 utca fog megújulni: már zajlanak is a munkálatok az Iványi Ödön, a Ștefan Augustin Doinaș, a Zaharia Macovei és a Vasile Vartolomei utcákon, és hamarosan kezdődik a korszerűsítés a Gheorghe Tulbure, a Maczalik Alfréd, a Lucreția Suciu, a Nicolae Toma, a Valentina Boștină, a Hadrian Daicoviciu, a Iustin Popfiu és a Radu Greceanu utcákon. Mikor ezekkel a munkálatokkal végeznek, új aszfaltréteget kap a lakónegyedet átszelő Nagyürögdi/Nojoridului út is. Elhangzott az is, hogy egy nagyobb projekt keretében a Környezetvédelmi Alapkezelő támogatásával LED-égős közvilágítást építenek ki Nagyváradon, ezen belül a Grigorescu negyedben is. Továbbá létesítenek majd egy parkot a Nicolae Toma, a Valentina Boștină és a Radu Greceanu utcák kereszteződésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában