Beruházás

2024.03.16. 13:53

Megújul a váradi egyetem Fogorvosi Tanszéke

Tízmillió lejből újítják fel a Nagyváradi Állami Egyetem egyik épületét, amelyben Fogorvosi Tanszék kap majd helyet.

Forrás: Nagyváradi Állami Egyetem

ERDON-összeállítás

A váradi egyetem központi kampuszában levő háromszintes épületbe költözik ősztől az Orvostudományi és Gyógyszerészeti Kar Fogorvosi Tanszéke. A 2219 négyzetméter alapterületű épület jelenleg felújításra vár, a munkálatok elkészültével a tanszék több mint 600 hallgatójának kínálnak majd európai szintű tanulási feltételeket.
A beruházás összértéke több mint tízmillió lej, amelyből 9.923.580 vissza nem térítendő támogatás, amelyet a váradi egyetem hívott le az Oktatási infrastruktúra fejlesztése az egyetemi szférában elnevezésű (PRNV/2023) programon keresztül. A projektmenedzser Adrian Nicula, az egyetem adminisztratív főigazgatója.
A Fogorvosi Tanszék új épületében több mint 60 fogászati részleg fog működni, lesz benne egy fogtechnikai és fogászati gyakorló terem, egy röntgenterem, előadótermek és még egy sürgősségi fogadószoba is. „Az ingatlan felújítása mellett több mint hárommillió lejt fektetünk be az épület berendezésébe, ezt a Nagyváradi Állami Egyetem egy másik nyertes projektjéből álljuk. Az előadótermekben digitális oktatási lehetőség is lesz, naprakész szoftverekkel” – mondta el Constantin Bungău, az egyetem rektora.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában