Programok

2024.03.29. 18:42

Megkezdődött a húsvéti vásár

Fotó: Alexandru Nițescu

BN-összeállítás

A nagyváradi várban zajlik idén a húsvéti vásár március 29–31. között. A háromnapos esemény sok érdekes programmal és rengeteg portékával várja az érdeklődőket, főként a gyerekeket, akiknek számos foglalkozást tartanak. A szervező a polgármesteri hivatal és a Visit Oradea – Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (APTOR), utóbbi intézmény közleményben tudatja a részletes programot. 

A nyitónapon tojásfestés zajlott, látogatható volt a fazekas- és szövőműhely, gipszfestésen és origamizáson is részt lehetett venni, délután pedig a Szigligeti Színház Lilliput Társulata bemutatta a Verselő verserdő című interaktív előadását.

További programok

Március 30-án, szombaton 12–21 óra között zajlanak majd az események a következő program szerint: 12–15 óra között bőrdíszműves-foglalkozás lesz a K épületben, 12–20 óra között agyagfestészet ugyanott; 14–20 – origami-foglalkozás és szövőműhely a belső udvarban; 17–20 – fazekas foglalkozás, illetve szövőműhely a K épületben. A nap során végig, azaz 12–21 óra között tojásfestés is zajlik a belső udvaron. 

Március 31-én, vasárnap 12–20 óra között agyag-, 12–21 óra között tojásfestés zajlik majd a belső udvaron; 14-től 20 óráig ugyancsak a fejedelmi udvarban origami-foglalkozás és szövőműhely lesz, 17–20 óra között pedig a vár K épületében bőrdíszműves-foglalkozás és asztalosműhely működik majd. A húsvéti vásár ideje alatt naponta 9–17 óra között látogatható lesz a Körösvidéki Múzeum várbeli részlegén a hüllő- és pókkiállítás, ide a belépőjegy ára 10 lej.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában