Munkálatok

2024.03.07. 16:29

Megerősítették a lejtőt

Lényegében elkészült a nagyváradi Bunyitay-liget (I. C. Brătianu park) melletti lejtő területrendezése, adja hírül közleményében a polgármesteri hivatal.

Forrás: PMO

ERDON-összeállítás

A végéhez közeledik a Bunyitay-liget melletti új parkoló feletti töltés területrendezési munkálata. Azon a helyszínen, mint arról már többször beszámoltunk, közel száz parkolóhelyet alakítottak ki, ott, ahol korábban egy félig elkészült, romos épület állt. Az épület lebontása után, a parkolóhelyek kialakításával egy időben egy támfalat építettek a lejtő aljához. Ezt követően zajlott a területrendezési munkálat: a töltés alján betoncsatornákból alakítottak ki esővízgyűjtő rendszert. 

A töltés teljes 1007 négyzetméteres területét feltöltötték földdel, amit a geocellák lehelyezése után elegyengettek. Ezzel egyidejűleg a felszínt lépcsőzetesen alakítják ki az esőzések vagy a hóolvadás következtében lezúduló nagy vízhozamú csapadék sebességének a csökkentésére. Ezt a munkálatot várhatóan ezen a héten befejezik, tájékoztat a hivatal közleménye. Ezen a rendszeren keresztül a víz egy hét méter magas vízgyűjtő csatornába folyik, majd a csatornarendszerbe kerül. A lejtő teljes felszínén több mint 6000 cserjét és dísznövényt ültetnek el, ezek között lesz madárbirs, lonc, borbolya, kecskerágó, zsálya és más fajok. E munkálatok befejezése után helyreállítják a töltés tetején futó Vízvezeték (Olteniei) utca mintegy 70 méteres szakaszát. A kivitelező a Trebor Drum Construct cég.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában