Eredmények

2024.03.16. 10:09

Közzétették a próbaérettségi eredményeit

Az idei próbaérettségi írásbeli vizsgáinak eredményeit március 15-én tették közzé. Bihar megyében 4056 tizenkettedikes diák közül 3835-en vettek részt a próbavizsgákon 50 vizsgaközpontban.

Illusztráció

ERDON-összeállítás
A Bihar Megyei Tanfelügyelőség közleménye szerint a vizsgázó diákok 57,81 százaléka kapott 5-öst vagy annál nagyobb jegyet román nyelv és irodalomból. Anyanyelvből a próbaérettségin részt vevők 69,73 százaléka, a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból a 60,47 százaléka, a választott tantárgyból pedig 69,73 százaléka ért el legalább 5-ös osztályzatot.
Az eredményeket egyénlegi közlik a diákokkal, továbbá osztály és iskola szinten is elemzik és megbeszélik az adatokat, hogy javítani tudják az egyes oktatási intézmények teljesítményét. A próbaérettségin kapott osztályzatot nem lehet megóvni, a jegyek csak egyéni kérésre kerülnek be a naplóba.
Országos adatok
Az idei próbaérettségin részt vett végzős diákok 60,13 százaléka kapott 5-öst vagy annál nagyobb jegyet román nyelv és irodalomból – közölte pénteken az oktatási minisztérium. A szaktárca tájékoztatása szerint a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból a próbaérettségin részt vevők 64,12 százaléka, a választott tantárgyból 64,75 százaléka, anyanyelvből pedig a próbavizsgázók 84,08 százaléka ért el legalább 5-ös osztályzatot.
A próbaérettségi március 4. és 7. között zajlott. A javítást 13.897 tanár végezte. Az összesen 1320 vizsgaközpontban több mint tízezer pedagógus segített a dolgozatok beszkennelésében és az erre a célra létrehozott platformra való feltöltésében. A tájékoztatásban megjegyezték, hogy a minisztérium elküldte a próbavizsga eredményeit a tanfelügyelőségeknek, amelyek továbbítják ezeket az iskoláknak. A tanulók dolgozatai a tudásfelmérőnek helyet adó tanintézetben maradnak, és a vizsgatantárgyakat oktató tanárok hozzáférést kapnak ezekhez, március 20-ától pedig a javítási jegyzőkönyvekhez is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában