Közlemény

2024.03.04. 16:31

Kiöntötték a járóbeteg-rendelő alapját

Haladnak a munkálatok a nagyváradi megyei kórház Dózsa György utcai épületénél, ahol új járóbeteg-rendelő épül. Az alapot már kiöntötték, adja hírül a polgármesteri hivatal közleménye.

Forrás: PMO

BN-összeállítás

A munkálatok során már elköltöztették a közműhálózatokat, melyeknek műszaki aknákat építettek, és az első emelet oszlopainak vasalása is megtörtént. A járóbeteg-szakrendelő építési munkálatainak húsz százalékát valósították meg eddig, az e mellett épülő parkolóház kivitelezési stádiuma 17 százalékos. Ez utóbbi létesítménynél befejeződtek a konszolidációs munkálatok, amelyek cölöpök fúrásából, a gerendák és a horgonyok elkészítéséből álltak, majd a földmunkák és a mélygarázs szerkezetének munkálatai következtek. Mindezek azt a célt szolgálják, hogy biztosítsák a lejtő stabilitását. Az ötszintes parkolóház a helyi költségvetésből, az ambulancia pedig európai alapokból épül, a Regionális Operatív Programon keresztül és a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal társfinanszírozásával.

A közlemény emlékeztet arra, hogy mindkét munkálatot jövőre kell befejezni, de a polgármesteri hivatal megbeszéléseket folytatott a kivitelezővel, melynek nyomán utóbbi vállalta azt, hogy az idei év végéig befejezi a beruházást. Az új parkolóház megoldja a parkolóhelyek problémáját a megyei kórházba utalt betegek hozzátartozói, az orvosok és a lakosok számára is. Az ötszintes létesítmény 516 férőhelyes lesz, és a Dózsa György utca vonalában, a kórháztól nyugatra, a Salvării utca kereszteződésénél helyezkedik majd el. Huszonegy helyet tartanak majd fenn benne mozgássérültek számára, és lesz ott több elektromosautó- töltőállomás is. A parkolóház kivitelezője a Drum Asfalt és a Grup Construcții Est cégekből álló konzorcium, a kivitelezési szerződés értéke 45.854.744 lej áfa nélkül.

Járóbeteg-rendelő

Ami a Dózsa György utca 65. szám alatt épülő új járóbeteg-rendelőt illeti, a projekt magába foglalja az épület felhúzása mellett az ambulancia tevékenységéhez szükséges orvosi berendezések és eszközök, valamint a bútorok beszerzését is. Az új épület alagsori szintjén bővítik a járóbeteg-ellátót egy előcsarnokkal és itt építik meg a felvételi/kiutalási irodákat is. Ezen kívül a betegek és a személyzet számára öltözőket alakítanak ki, orvosi kabineteket építenek, illetve egy külön bejáratot a fertőző betegek osztályához és a tüdőgyógyászathoz. A földszinten és az első emeleten működik majd a poliklinika, a földszinten közvetlen összeköttetéssel a már meglévő B épülethez. A második emeleten lesz a létesítmény adminisztrációs részlege, a harmadikon pedig egy új intenzív osztályt alakítanak ki. Az épületen belül három lift és lépcső biztosítja majd a közlekedést. A régi ambulancia összes orvosi rendelőjét átköltöztetik az új épületbe, a régit átalakítják, lakások lesznek benne rezidens orvosok számára. Az új ambulanciát átjáró köti majd össze a kórházzal. A kivitelezők a Precon Transilvania, a Lemacons, a Termoline, a Romger General Trade & Consulting, az Al.Se.Ro. és a Medical Gazplus cégek. A kivitelezés költségvetése 44.127.364 lej áfa nélkül.

Forrás: PMO

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában