Vers

2024.03.04. 12:11

Kányádi Sándor-szavalóversenyt tartottak Érmihályfalván

Forrás: ermihalyfalva.ro

Balázs József Attila

Az érmihályfalvi  Gizella Művelődési Központ nagytermében szervezték meg múlt szerdán a hagyományos Kányádi Sándor-szavalóverseny helyi-körzeti szakaszát. Az idei kiírás szerint két csoportban versenyeztek a versmondók, az elsőben az előkészítősök, az első és a második osztályosok, a másodikban pedig a harmadik és negyedik osztályosok. A zsűrit ezúttal Szalai Ilona nyugdíjas könyvtáros, Mezei Emőke, az 1-es számú Technológiai Líceum magyar nyelv és irodalom szakos tanárnője, valamint Gheri Judit könyvtáros alkották. Gábor Éva tanítónő, a rendezvény szervezője köszöntötte a résztvevőket, majd a lebonyolítás menetrendjének ismertetése után el is kezdődött a versmaraton. Minden gyerek alapos felkészültségről, szorgalomról tett tanúbizonyságot, ezzel is emelve a megmérettetés színvonalát. A szavalatok után a zsűri elvonult meghozni a csöppet sem könnyű döntését arról, hogy kik jussanak tovább a Nagyszalontán rendezendő megyei döntőbe. Míg a zsűri összesítette a pontszámokat, a Nyíló Akác Néptáncegyüttes műsorral kedveskedett a versenyzőknek és kísérőiknek.

Az előkészítő, első és második osztályosok csoportjában az első Ölyüs Botond, a második Gyula Hanna Maya, a harmadik Tamás Szofia Dorka lett, dicséretet kapott Stancz Sophie és Pap Giulia Eliza. A harmadik és negyedik osztályosoknál az első Simon Szilárd, a második Simon Tamara, a harmadik helyezett Szigethy Zenkő lett, dicséretben részesült Szabó Bence és Baricz Nánási Ábel. A helyi-körzeti szakaszból csoportonként az első két helyezett jutott tovább a nagyszalontai megmérettetésre. A díjak átadása után a felkészítő tanítónők és a zsűri tagjai ajándékot kaptak.
A rendezvényt Érmihályfalva Város Polgármesteri Hivatala és az Érmihályfalváért Egyesület támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában