Projekt

2024.03.11. 08:19

Jótékonysági vásárt szerveztek a művészeti líceumban

BN-összeállítás

A zilahi Silvania Főgimnázium kezdeményezte több évvel ezelőtt a Szirmok a szélben elnevezésű jótékonysági, nevelési projektet, amelynek keretében több intézménnyel összefogva minden évben egy nemes ügyért küzdenek. Idén a váradi művészeti líceum tanárai és diákjai március 8-án kapcsolódtak be ebbe a programba, amikor az iskola dísztermében megszervezték a kézzel készült tárgyak vásárát. A IX. D és E, a X. E, valamint a XI. D osztályok több héten keresztül készítettek különféle alkotásokat, amelyekért cserébe adományt lehetett felajánlani, és az így összegyűlt bevételt egy nagyon beteg gyermek gyógykezelésére ajánlják fel. 

Nagy Gabriella igazgatóhelyettes üdvözölte a résztvevőket, megköszönve a diákok és tanárok odaadó munkáját, kiemelve, hiszi azt, hogy minden jóságot, segítséget, amellyel mások felé fordulunk, azt előbb-utóbb visszakapjuk. „A művészet az az erő, amely ezt a kis közösséget átjárja és motiválja arra, hogy akár egy ilyen nemes ügy érdekében összefogjon és a cselekvés mezejére lépjen” – fogalmazott. A jótékonysági vásár főszervezője Czentye Andrea festészet szakos tanárnő volt. A megnyitóra a zene szakos diákok egy külön programmal is készültek Lukács Annamária, Benczédi Mónika, Deák Irén és Kása Tamás tanárok irányításával felléptek: Borbély József, Kajcza Ruben, Meleg Nóra Miklós Anna, Kovács Kitti, Székely Anna, Kágyi Nina, Tasadán Evelin, Tóth Tibor, Mellencsuk Bence, Ghitea Balázs, Kerezsi Vilmos, Hoffmann Dávid és Bere József.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában