Ajánló

2024.03.19. 17:03

Idén is világsztár lép fel a Sounds of Oradean

Angela Gheorghiu, a világ operaszínpadainak ünnepelt szopránénekesnője lesz az idén a III. Sounds of Oradea zenei fesztivál sztárvendége.

ERDON-összeállítás

Idén is megszervezik a Sounds of Oradea zenei fesztivált Nagyváradon, melynek sztárvendége Angela Gheorghiu szopránénekesnő lesz. A június 14–16. között lezajló kulturális esemény helyszíne a Szent László tér és a filharmónia koncertterme lesz. A programot szervező Visit Oradea – Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (APTOR) közleményében bejelentette, hogy a programsorozat nyitónapján Angela Gheorghiu fog fellépni a Szent László téren felállítandó színpadon. A szopránénekesnő partnere Teodor Ilincăi tenor lesz, a nagyváradi filharmónia zenekarát David Gimenez Carreras karmester fogja irányítani. A június 14-iki koncerten Angela Gheorghiu és partnere ismert operaáriákat és duetteket fognak előadni. A világhírű szopránénekesnő nemzetközi karrierje nem sokkal bukaresti tanulmányai elvégzése után, 1992-ben indult a londoni Covent Garden operaházban, ahol Zerlina szerepét énekelte Mozart Don Giovanni című operájában. Igazi népszerűségre azonban 1994-ben tett szert a Solti György vezényelte Traviata Violettájaként. Lírai szoprán hangjának, valamint különleges drámai képességeinek köszönhetően a világ egyik legismertebb operaénekesnője, a világ legrangosabb operaszínpadainak gyakori vendége. Fellépéseiről és koncertjeiről számos felvétel készült.

A Sounds of Oradea fesztiválon egy nappal később, június 15-én a The Prague Cello Quartet muzsikál a nagyváradi filharmóniában, június 16-án pedig ugyancsak a Szent László téri színpadon lesz látható, hallható a Szófiai Nemzeti Opera balettelőadása. Mindhárom műsor kezdési időpontja 20.30 óra. Jegyek és bérletek hamarosan kaphatók lesznek online a bilete.ro felületen és a Nagyváradi Állami Filharmónia pénztárában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában