Ünnepség

2024.03.27. 16:29

Felavatták a Körösök Vízügyi Igazgatóság regionális székhelyét Váradszőllősön

Két volt RMDSZ-es miniszternek a jelenlétében szerda délután ünnepélyesen is felavatták a Körösök Vízügyi Igazgatóság új, regionális székhelyét Váradszőllősön, az Atelierelor utca 6–8. szám alatt. Az átköltözés egy ideje megtörtént, néhány napja az alkalmazottak már ide járnak be dolgozni.

Fotó: Alexandru Nițescu

Ciucur Losonczi Antonius

Az új székház háromszintes (mélyföldszint, földszint és két emelet), a hasznos felület 2497,58, a beépített terület 3085,53 négyzetmétert foglal el. A mélyföldszinten kapott helyet a polgári védelmi helyiség, a hőközpont és egyéb műszaki berendezések, a raktár és az öltöző. A földszinten a diszpécserszolgálat, konferenciatermek és irodák találhatóak, az első emeleten a titkárság és irodák, a másodikon irodák és egy terasz, ahol kiállításokat és szabadtéri ünnepségeket lehet szervezni. A munkálatok 2017-ben kezdődtek el, a beruházás bruttó 26,1 millió lejbe került, és a környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti minisztérium támogatásával valósult meg.

Fotó: Alexandru Nițescu

Az ünnepségen Pásztor Sándor vezérigazgató köszöntötte a jelenlevőket. Úgy fogalmazott: a székház a jövőnek épült, ugyanakkor egy jelzés Bukarest irányába is, hogy Várad jó partner a projektek megvalósításában. Még hátravan ugyan a környéknek a rendezése, de jól megközelíthető helyen van, minden feltétel adott tehát a megfelelő munkavégzéshez, hangsúlyozta. Dumitru Țiplea prefektus azt emelte ki, hogy mindig jól együtt tudott működni Pásztor Sándorral, aki amikor éppen Bukarestben fejtette ki tevékenységét, akkor is a bihari emberek érdekeit képviselte. A kormánybiztos Ilie Bolojan megyei tanácselnök üdvözletét is tolmácsolta, majd Tánczos Barna volt vízügyi és környezetvédelmi minisztert dicsérte, akinek például köszönhető, hogy a hulladékgazdálkodás pozitív fordulatot vett, illetve a Jád-völgyi víztározót korszerűsítik.

Fotó: Alexandru Nițescu

A dicséretekkel Tánczos Barna sem fukarkodott, ő Ilie Bolojan és Pásztor Sándor munkáját méltatta. Kijelentette, hogy a megyei tanácselnök „egyedi személyiség”, egyszer például felhívta őt telefonon csak azért, hogy köszönetet mondjon valamiért, ami ritkaságnak számít a közigazgatásban. A vízügyi igazgató pedig Tánczos Barna szerint mindig a teljesítményre helyezi a hangsúlyt. Nehéz tartani vele a lépést, annyi jó ötlete van, fogalmazott a volt miniszter.

Fotó: Alexandru Nițescu

Cseke Attila korábbi közigazgatási és fejlesztési miniszter egy olyan projektről beszélt, amit közösen valósít meg a tárca a vízügyi igazgatósággal, az Országos Helyreállítási Terv (PNRR) keretében, 16 millió euró értékben. Arra hívta fel a figyelmet, hogy turisztikai szempontból ez nagy előnyt fog jelenteni Bihar megyének. Ugyanakkor egy rendkívül látványos beruházás, hiszen a gátakon megépülő, a megyében összesen 180 kilométer hosszú kerékpárutak végigkísérik a nagyobb vízfolyásokat.

A beszédek után a meghívottak bejárták az épületet. A régi, Ion Bogdan utcai székhelyen a továbbiakban a megyei igazgatóság működik.

Fotó: Alexandru Nițescu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában