Rosszullét

2024.03.20. 18:13

Elsősegélynyújtás a magasban

Illusztráció

Elsősegélyben részesítette Florian Bodog, a Szociáldemokrata Párt (PSD) szenátora Ioan Cupșát, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Bihar megyei parlamenti képviselőjét hétfőn a Tarom légitársaság Nagyváradról Bukarestbe tartó járatán.

A volt egészségügyi miniszter, orvos a parlament épületében az újságíróknak elmondta, útban Bukarest felé, Kolozsvár felett a pilóta orvosi segítséget kért, miután az egyik utas rosszul lett. Mint kiderült, a gépen utazó egyik parlamenti képviselő ájult el. Bodog szerint egy másik orvossal együtt elsősegélyben részesítették, és néhány perc múlva a képviselő magához tért. Bodog hangsúlyozta, hogy kollégáját nem kellett újraéleszteni. Azt mondta, hozzávetőlegesen három órát vártak a beszállásra a repülőtéren, mivel a köd miatt a repülő nem tudott felszállni. Kollégája vélhetően a fáradtság miatt ájult el.

A Bihoreanul portál megkereste Ioan Cupșa képviselőt is, aki elmondta, hogy mint minden hétfőn, a váradi repülőtéren várta, hogy elindulhasson Bukarest felé, viszont ezúttal legalább három órás késése volt a reggeli járatnak. A felszállást követően a repülőgépben rosszul lett, de hamar helyre is jött, és a bukaresti landolást követően elutasította, hogy kórházba szállítsák, mert valószínűleg csak a kalciumszintje zuhant le hirtelen. Mint elmondta, nincs ismert krónikus betegsége és próbál egészséges életmódot folytatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában