Felújítás

2024.03.26. 17:46

Elkezdődött a sétány építése a Sebes-Körös jobb partján

A terepelőkészítési munkálatokat már a múlt héten megkezdték, és hétfőn már a Sebes-Körösben is felbukkant a markológép, ugyanis Nagyváradon újabb sétány épül a folyó jobb partján, a Szent László híd alatt.

Forrás: bihon.ro

ERDON-összeállítás

A beruházás lényege az, hogy összekössék a jobb parton a híd két oldalán már meglévő sétányokat. Az új, 212 méteres szakasz a Lévay-ház és a a Docks vendéglő melletti lépcső között épül. Mint azt már megírtuk, a munkálatokat a Körösök Vízügyi Igazgatósága végzi, és a beruházás legkülönlegesebb eleme a víz alatti „kilátó” lesz, amit a Dock vendéglő alatt fognak kiépíteni mintegy 50 méter hosszú szakaszon. 

Ez egy, a Sebes-Körösbe leásott víz alatti alagút lesz, amelybe lemenve az emberek ablakokon keresztül tudják majd figyelni a halvándorlást, ugyanis ugyanott építenek egy hallépcsőt is. Ez utóbbira azért van szükség, hogy a halak tovább tudjanak vonulni, mert jelenleg a Szent László híd előtti vízbuktató akadályt jelent a számukra. A beruházás részeként a folyó jobb partján mintegy 212 méteres szakaszon zajlik majd partrendezési munka. Megerősítik a partfalat és 2,5 méter széles sétányt is építenek, ugyanakkor kiépítik a lépcsőket is. A nagyváradi önkormányzat a különböző esztétikai, városrendezési munkálatokat végzi majd el azt követően, hogy a vízügyi igazgatóság befejezi a saját munkálatait. Az önkormányzat fogja lekövezni a partfal egy részét, valamint a kiépülő gyalogos részeket, felszereli a korlátokat, füvesíti a környéket, illetve növényeket és fákat ültet el ott, padokat, szemetes kosarakat helyez ki, és a közvilágítást is kiépíti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában