Foglalkozás

2024.03.12. 16:02

Családi napot tartottak Réven

Szülőknek és gyerekeknek szerveztek múlt vasárnap vidám hangulatú családi napot Réven, amelyet a Rákóczi Szövetség támogatott.

ERDON-összeállítás

A Rákóczi Szövetség évek óta többféle módon támogatja a romániai iskolák magyar tagozatára beiratkozó és az ott tanuló diákokat. A támogatási program keretében vasárnap délben családi napot szerveztek óvodásoknak, kisiskolásoknak, valamint szülőknek Réven.
A rendezvény kezdetén, a helyi kultúrotthonban Máier Zoltán, a révi iskola aligazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd a Rákóczi Szövetség képviseletében jelen lévő Kéry Hajnal főtanfelügyelő-helyettes helyettesnek adta át a szót, aki kifejtette, hogy a Szövetség több mint három évtizede elkötelezett a magyar iskolaválasztás mellett és képviselői  arra szeretnénk biztatni a szülőket, hogy továbbra is a magyar iskolát válasszák a gyerekeik továbbtanulásához. „A PISA-kutatás legutóbbi felmérései azt mutatják, hogy azok a diákok, akik tanulmányaikat anyanyelvükön végzik, sokkal sikeresebben sajátítják el az ismereteket, jobban és hamarabb meglátják az összefüggéseket, egyszóval körülbelül 50 százalékkal nagyobb az esélyük arra, hogy sikeresebb felnőttekké váljanak” – mutatott rá többek között Kéry. Ezt követően ismertette a nap programját, ami három elemből állt. Először az MM Pódium báb-előadását tekinthették meg a jelenlévők, aztán kézműves foglalkozást szerveztek a fiataloknak és amíg a diákok kokárdát, tulipánt festettek addig szakemberek –Tankó Zita tanfelügyelő és Rencsik Réka gyógypedagógus – beszélgettek el a szülőkkel többek között arról, hogy miért érdemes a magyar tagozatot választani, mik az előnyei ennek a választásnak, majd válaszoltak a feltett kérdésekre. Az esemény szeretetvendégséggel zárult.

Megtudtuk, a családi délután célja egy jó hangulatú közösségi esemény keretében ráirányítani a szülők figyelmét a magyar iskolaválasztás előnyeire. Hét ilyen eseményt szerveznek a megyében. Szombaton indult Mezőtelegden, majd Réven, Nagyváradon, Élesden, Margittán, illetve a belényesi medencében szervezik meg a találkozókat. „Szeretnénk minél több gyereket és szülőt megmozgatni” – fogalmaztak a szervezők. Köszönet illeti a helyi pedagógusokat is – Juhász Ilona, Bezgédi Ildikó, Liut Melinda, Vince Ibolya, Máier Zoltán –, akik oroszlánrészt vállaltak az esemény sikeres szervezésében.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában