Munkálatok

2024.02.29. 13:39

Utcafelújítások a Grigorescu negyedben

Forrás: PMO

BN-összeállítás

Megkezdődtek az utcafelújítási munkálatok Nagyváradon a Grigorescu lakónegyedben. Összesen tizenegy utat fognak korszerűsíteni itt, de jelenleg a Zaharia Macovei, a Vasile Vartolomei és a Ștefan Augustin Doinaș utcákon is zajlanak a munkálatok, írja közleményében a váradi polgármesteri hivatal. Mindegyik utcán kiépítik az esővíz-elvezető csatornákat, és új aszfaltréteget is öntenek, továbbá mindkét oldalon járdát alakítanak ki és a behajtókat is kiépítik az ingatlanokhoz. A Ștefan Augustin Doinaș és a Vasile Vartolomei utcákon zöldövezetet is kialakítanak. A közlemény idézi Marcel Dragoș alpolgármester szavait, aki elmondta: „A kedvező időjárási körülményeknek köszönhetően ebben az időszakban a város több utcáján is megkezdődtek a munkálatok. Az önkormányzat számára idén is prioritást jelent az útinfrastruktúra korszerűsítése, ezért szeretnénk minél több utcát leaszfaltozni. Idén tavasszal több területen is elkezdjük a munkálatokat, a Grigorescu negyedben például 2024 folyamán összesen tizenegy utcát újítunk fel”.

A Zaharia Macovei utca mintegy 246 méter hosszú, a felújítása 899.552 lejbe kerül. A Vasile Vartolomei hossza 232,26 méter, az itteni beruházás értéke 750.879 lej. A 271 méteres Ștefan Augustin Doinaș utca felújítására 917.302 lejt fognak költeni, a felsorolt összegek egyike sem tartalmazza az áfát. Ezeken az utcákon a Global Industrial cég dolgozik, a kivitelezés időtartama négy hónap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában