Figyelem!

2024.02.27. 13:03

Továbbra is zárva a hegyvidéki útszakasz

Bár havazás már valószínűleg nem akadályozná a forgalmat, a Biharfüred–Coada Lacului közötti útszakaszt április 30-ig még nem nyitják meg a forgalom előtt.

Forrás: Facebook/Drumul Națională 76

ERDON-összeállítás

A nemrég felújított útszakasz számos turistát vonz, voltak, akik a télies időjárási körülmények között is megpróbáltak közlekedni rajta, s így a hegyimentők segítségére szorultak. Jelenleg tavaszias a hőmérséklet, havazás „veszélye” már nem áll fenn, viszont az útszakasz így is problémákat okozhat: egy, a közlekedési információkra szakosodott Facebook-csoportba feltöltött videó tanúsága szerint az úttestre kőtörmelékek, néhol jelentős nagyságú szikladarabok zúdultak a lejtőkről. A Bihar Megyei Tanács novemberi közleménye szerint az útszakaszt november 29.–április 30. között lezárták a forgalom előtt. Ugyanakkor megjegyzik, hogy a Lesi-tó és a Coada Lacului közötti útszakasz Csarnóháza (Bulz) község tulajdonába, így egyúttal a község kezelése alá tartozik, a téli időszakban a forgalom előtti megnyitásáról Csarnóháza helyi tanácsa dönt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában