Verseny

2024.02.21. 19:02

Tíz Bihar megyei csapat jutott tovább a Pénzmágus verseny elődöntőjébe

A Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT) az idén is meghirdette a Pénzmágus című versenyt, melynek célközönségét – a honlapon megtalálható kiírás szerint – a magyarul tanuló középiskolások jelentik.

Forrás: penzmagus.ro

Ciucur Losonczi Antonius

A versenyfeladatok nagyrészt általános gazdasági ismeretek segítségével megoldhatóak, illetve a folyamat során bármikor igényelhető segítség a szervező csapat részéről, mely a felhasználható könyvészet megnevezésével is hozzájárul a diákok tanulási folyamatához, és a versenyben való sikeres részvételéhez. A célterülete az erdélyi és partiumi régió területén található 14 megye, az adott megyéken belül magyar nyelven működő középiskolák. Egy iskolából korlátlan létszámú csapat jelentkezhetett, egy csapatban a tagok létszáma 4 fő kellett legyen.
Az első fordulóban a résztvevő csapatok online felületen egy rövid feladatsort kellett, hogy megoldjanak. A feladatlapok elsősorban általános gazdasági kérdéseket, illetve a középiskolai tanulmányok során elsajátított információkra alapozott feladatokat tartalmaztak. A csapatoknak el kellett készíteniük egy bemutatkozó videót, illetve egy vállalati javaslatot a megadott kérdések alapján.
A február 20. és március 11. közt zajló második fordulóba tíz Bihar megyei csapat jutott, az elődöntőnek Kolozsvár lesz a helyszíne, március 23-án – nyilatkozta lapunknak Székely-Farkas Tímea, az RMKT országos alelnöke. A most zajló szakaszban mindenki egy esettanulmányt kap feladatul, amelyet egy viszonylag rövid periódus (7-10 nap) alatt meg kell oldjon, s ezt pedig be kell küldje egy prezentáció formájában. Az elvégzett munka alapján a szakmai zsűri minden régióban kiválasztja a 6 – 9 legjobb munkát, ezek a csapatok személyesen is bemutathatják a megoldásukat a valós jelenléttel zajló regionális döntőben. A harmadik, egyben utolsó szakasz házigazdája Csíkszereda lesz, április 26-28. közt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában