Szórakozás

2024.02.11. 12:40

Partiumi farsangi mulatságot szerveztek Nagyváradon

Közel ezerötszázan vettek részt péntek este/éjjel az RMDSZ Bihar megyei szervezete, a Partium Alapítvány és a Kiss Music Band által közösen rendezett nagy sikerű Partiumi farsangi mulatságon. Fellépett Dankó Szilvi, Bandika és Bunyós Pityu is.

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

Az elmúlt évek megszokott és jól bevált helyszínén, a nagyváradi Armonia Venue rendezvényházban szervezték meg a térség egyik legnagyobb ilyen jellegű batyus, beltéri eseményét a hétvégén. A műfaj kedvelői számára sztárvendégnek számító Dankó Szilvi, Bandika és Bunyós Pityu mellett az idei mulatságon négy zenekar biztosította a szórakozást: a Kiss Music Band, a Chicago Band, az Euphoria Showband és a Sláger Boys. Folyamatosan érkeztek a szórakozni vágyók, és a résztvevők számát illetően úgy tűnik, hogy az összejövetel lassan kinövi ezt az épületet is. Az alaphangulatot a Kiss Géza vezette Kiss Music Band fellépése teremtette meg.

Fotó: Medvéssy Szabolcs

Az idei találkozót megtisztelte jelenlétével Szalay-Bobrovniczky Vince, a budapesti Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára. Ünnepi köszöntőjében hangsúlyozta: örömmel tettek eleget a meghívásnak, és a kollégájával együtt a civil ügyek képviselőiként érkeztek. Ez pedig azt jelenti, hogy ha jó ötleteket kapnak, akkor az itteni, vagyis a külhoni civil szervezeteket, alapítványokat, egyesületeket is támogatják. Ezt már az elmúlt időszakban is kiemelt módon megtették, amire büszkék. Megértették a helyi közösségek gondjait, kéréseit, ezeket a javaslatokat, igényeket próbálták valamilyen szinten „becsatornázni”, és ennek meglesz a jövőben az eredménye. Azt is hangsúlyozta a magas rangú vendég: a nemzeti kormány egyik legfőbb elve az, hogy összetartozunk, és a külhoni magyaroknak nyújtott támogatást ezután is szeretnék biztosítani azért, hogy minél jobban és eredményesebben tudjunk boldogulni a szülőföldünkön. A civil területen 2023-ban közel 200 millió forintot tudtak határon túli civil szervezeteknek nyújtani, és ennek nagy többsége, csaknem 160 millió forint Erdélybe és a Partiumba érkezett. „A legfontosabb tehát az, hogy mindig számíthattok ránk, veletek vagyunk!” – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Vince.

Fotó: Medvéssy Szabolcs

Cseke Attila szenátor, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének elnöke örömének adott hangot amiatt, hogy mint minden évben, most is együtt tudják megünnepelni a farsangot Nagyváradon a Bihar megyei magyarok. Szabó Ödön parlamenti képviselő, megyei ügyvezető elnök jelezte: akkora volt az érdeklődés az esemény iránt, hogy a belépőjegyek rekordidő, vagyis három nap alatt elfogytak. „Ne felejtsük el: barátok vagyunk, magyarok vagyunk. Együtt mulatunk, de dolgozni is együtt dolgozunk. Egy munkás év áll előttünk, amikor a választásokon meg kell mutassuk azt, hogy a magyarságnak mindenhol, ahol rólunk döntenek, ereje kell legyen” – tette hozzá a honatya. Meleg Vilmos színművész, választmányi elnök egy versajándékkal lepte meg a hallgatóságot.

Fotó: Medvéssy Szabolcs

A beszédek után a tánc, a zene, a vigadalom a hajnali órákig folytatódott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában