Programajánló

2024.02.29. 16:04

Népek tengere – megújult táncszínházi előadás premierje március 15-én

A Népek tengere című táncszínházi előadás felújított változatának premierjét láthatja a nagyváradi közönség 2024. március 15-én a Szigligeti Színház, a Szent László Egyesület és a Bihar Megyei Tanács társzervezésében.

Időpont: 2024. március 15., péntek, 19 óra. Helyszín: Szigligeti Színház.

Az eseményre a belépés ingyenes, de meghívó igényléséhez kötött. A meghívókat a Szent László Egyesület székhelyén (Nagyvárad, Kálvin János utca 1. szám) lehet igényelni március 4-étől, hétfőtől, munkanapokon 12–18 és szombaton 10–13 óra között.

A Szigligeti Színház Nagyvárad Táncegyüttese 2018-ban napjaink néptáncmozgalmának kiemelkedő egyéniségeivel együttműködésben hozta létre a Népek tengere című folkelőadást, amely 2022-ben a Dubaji Világkiállításon is zajos sikert aratott. Az előadást 2024-ben felújították.

Az előadásról Sánta Gergő koreográfus-rendező így nyilatkozik: „Dallamok, melyek összekötik a népek tengerét, megegyeznek, és mégis különböznek egymástól. Népcsoportok táncai és stílusai, melyek áramlatként meghatározzák a tenger mozgását. Ha a mélybe tekintünk, meglátjuk a cseppeket, felismerjük a kimagasló individuumok táncait, mozdulatait. Ezekből a reánk hagyott cseppekből áll össze a népek tengere”.

Táncosok: Barkóczi Réka, Brugós Sándor, Fodor Virág, Forgács Zsombor, Forgács-Pop Jácint, Imre Béla, Kádár Orsolya, Kerekes Dalma, Krupár Luca, Nagy Dominika, Nagy Csomor-Márton, Rácz Lajos, Teremy Anna m.v., Törteli Nadin, Rácz Imre-Adrián m.v.

Zenészek: Puskó Márton m.v. – hegedű, Dragony Gábor m.v. – brácsa, Gyurkó Ádám m.v. – harmonika, Kiss Barni m.v. – cimbalom, Kelemen-Molnár János m.v. – nagybőgő, Dallos Levente – hegedű.

Rendező: Sánta Gergő. Koreográfusok: Appelshoffer János, Rémi Tünde, Fundák Kristóf, Fundák-Kaszai Lili, Sánta-Bíró Anna, Sánta Gergő. Zenei szerkesztő: Nyitrai Tamás.

A szervezők mindenkit nagy szeretettel várnak!

A Szent László Egyesület sajtóirodája

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában