Felújítás

2024.02.16. 08:20

Már májusban elkészülhet a Petőfi park

Fotó: Alexandru Nițescu

BN-összeállítás

Két hónappal a határidő lejárta előtt, már májusban befejeződhet a nagyváradi Petőfi-park korszerűsítése. „A munkálatok átadásának szerződéses határideje július vége, de az építtető képviselői ígéretet tettek Florin Birta polgármesternek, hogy május folyamán végeznek a felújítással” – nyilatkozta Sebastian Marchiş, a váradi városháza műszaki igazgatója. Az önkormányzat képviselői naponta követik az építkezés alakulását, hogy segíteni tudjanak, ha a kivitelezés során problémák merülnének fel. Kedden két kotrógép és egy munkáscsoport dolgozott a parkban. Eddig elkészültek a járdák, sétányok alapjai, most következik a kopóréteg kiöntése. Jelenleg a park közepén lévő területen dolgoznak az építtetők. A következő időszakban befejezik a sétányokat, feltöltik a talajt, ahol szükséges, továbbá kialakítják az öntözőrendszert és kihelyezik a már megrendelt utcai bútorzatot.

 

Ahogy már korábban megírtuk, a tavaly nyáron elkezdett munkálatok során helyreállítják és szabványosítják a park ösvényeit és lépcsőit, vendéglátóhelyet és teraszt építenek, helyreállítják a támfalakat és a pergola területét, átalakítják, illetve felújítják a japánkertben lévő szökőkutat és a játszóteret, átalakítják a zöldövezeteket és új növényeket telepítenek, lebontják a park területén lévő építményeket, és megoldják a csapadékvíz-elvezetést. A korszerűsítés során nemcsak a közvilágítás újul meg, de térfigyelő kamerákat is kihelyeznek, automatikusan működő öntözőrendszerrel is ellátják a parkot, továbbá új köztéri bútorzat – padok, szemétkukák –, tájékoztató táblák, kerékpártartó és modern, öntisztító rendszerű mosdó is lesz ott. A munkálatokat a Dumexim cég végzi, a szerződés értéke 7 millió lej áfa nélkül.
A Petőfi-park felújításának korai befejezésére azért van a legnagyobb szükség, mert az idén megkezdődik a város összes nagyobb parkjának a korszerűsítése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában