Felmérés

2024.02.21. 15:43

Májusban zajlik le az elemi és általános iskolások felmérése

Illusztráció

Fotó: Alexandru Nițescu

P. Nagy Noémi

Közzétette az Oktatásügyi Minisztérium a 2023–2024-es tanévre érvényes országos ismeretfelmérő dolgozatok időpontjait a II., IV. és VI. osztályosok számára. A II. osztályt végző kisdiákoknak május 13-án, a IV. osztályosoknak május 21-én, míg a VI. osztályosoknak május 28-án kezdődik a felmérés, amely során a diákok román nyelvi, anyanyelvi, matematikai és természettudományi ismereteit mérik fel. A jegyek nem kerülnek be a naplóba, de az eredményeket a tanítók, illetve tanárok megbeszélik a szülőkkel.
A II. osztályosoknak május 13-án lesz a román nyelv és kommunikáció, illetve az anyanyelvi írásbeli, május 14-én román nyelv és kommunikáció – olvasás, május 15-én az anyanyelv és kommunikáció – olvasás, május 16-án a matematika és természettudományok vizsga, míg május 17-én tartják a román nyelv és kommunikáció írásbeli és olvasás vizsgát a nemzeti kisebbséghez tartozó diákoknak.
A IV. osztályosok május 21-én írják meg a román, május 22-én a matematika, míg május 23-án az anyanyelvi dolgozatokat. A VI. osztályosok tudását május 28-án nyelv és kommunikációból, május 29-én pedig matematikából és természettudományokból mérik fel. Ezek az országos vizsgák azt a célt szolgálják, hogy felmérjék a diákok tudásszintjét a bizonyos osztályok végén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában