Tudnivalók

2024.02.01. 08:22

Mai szülők iskolája

Mai szülők iskolája címen indít projektet a Bihar Megyei Oktatási Erőforrás- és Segítségnyújtási Központ (CJRAE) és Bihar Megyei Tanfelügyelőség. A projekt célja a szülők képességeinek fejlesztése a digitális korszakban.

A legújabb kutatások eredményei szerint bár az erőteljes digitalizálódás miatt nőtt az tájékozottsági szint, a szülők ennek ellenére nehézségekbe ütköznek akkor, amikor a gyerekek online viselkedéséről, tiltott szerek használatáról, illetve a mindennapi élet eredményes kommunikációjáról van szó. A szülők szükségletei és kihívásai a társadalmi változásokkal együtt változnak, az iskola részéről kapott segítség pedig sokat jelenthet a családok életében – áll a tanfelügyelőség közleményében

A Mai szülők iskolája projekt keretében műhelyfoglalkozásokat szerveznek a következő témákban: kommunikáció a gyerekkel, konfliktuskezelés, a környezet hatása, függőség a technológiától és tiltott szerek fogyasztásának megelőzése. A foglalkozásokat a megye 54, vidéki és városi oktatási intézményében tartják február és augusztus között. További információk a projektről a www.cjraebihor.ro honlapon érhetők el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában