Fűtés

2024.02.29. 17:55

Langyosabbak a fűtőtestek a tavaszias időjárás miatt

A tavaszias időjárásra való tekintettel február 29-től 40 Celsius-fok alá csökkentették a távfűtéshez használt meleg víz hőmérsékletét Nagyváradon és Váradszentmártonban – tudatja közleményében a Nagyváradi Hőszolgáltató.

Illusztráció

BN-összeállítás

A hét közepétől tehát langyosabbak a fűtőtestek a váradiak és a szentmártoniak lakásaiban. „A tavaszi időjárás és a folyamatos hőmérséklet-emelkedés miatt szerda reggel 40 Celsius-fokra csökkentettük az elosztóhálózatban a fűtéshez használt víz hőmérsékletét, csütörtökön pedig tovább csökkentettük 38 Celsius-fokra” – nyilatkozta Călin Ungur, a hőszolgáltató igazgatója. A 2018-as évi 227-es számú helyi tanácsi határozat alapján a fűtést akkor állítják le, ha az éjszakai (20 és 6 óra között) átlaghőmérséklet három egymást követő napon meghaladja a +10 Celsius-fokot. „Ugyan szerdán volt a harmadik nap, amikor az átlaghőmérséklet meghaladta a +10 Celsius-fokot, viszont a fűtés leállítására vonatkozó szabályozás csak március 15-e utáni időszakra érvényes. Bár jelenleg az évszakhoz képest meglepően magas hőmérsékletet tapasztalunk, a tavasz még nem érkezett meg. Az előrejelzések szerint a jövő héten nulla fok alatti hőmérsékletre számíthatunk éjszaka” – mondta a hőszolgáltató igazgatója, hozzátéve, hogy a fűtés korai leállítása plusz költségeket vonna maga után a lakosok és a hőszolgáltató számára is. Ráadásul a hőszolgáltató igazgatója szerint a nagyváradiak sem kérték a hőszolgáltatás felfüggesztését. „Eddig egyetlen bejelentést kaptunk, azt is azért, mert nagyon meleg volt a lakásban. Az emberek tisztában vannak vele, hogy az időjárás nem maradhat sokáig ilyen meleg” – tette hozzá Călin Ungur. Tavaly április 20-án állították le a fűtést Nagyváradon és Váradszentmártonban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában