Előadások

2024.02.19. 14:50

Kezdő női vállalkozóknak szerveztek konferenciát

Saját cég indítását fontolgató, illetve kezdő női vállalkozók számára szervezett konferenciát a Bihar Megyei Magyar Vállalkozónők Egyesülete, partnerségben a debreceni Womanext Egyesülettel pénteken, a váradi római katolikus püspöki palota alagsorában működő FIX Markerspace-ben.

Ciucur Losonczi Antonius

Az érdeklődőket köszöntő Tank-Szigeti Ildikó, a Bihar Megyei Magyar Vállalkozónők Egyesületének elnöke elmondta, hogy Partnerségben Európa jövőjéért! címmel közösen pályáztak az Erasmus+ keretében európai uniós pénzforrásokra a debreceni Womanext Egyesülettel. A 30 ezer euró értékű, egyéves futamidejű projekt fő célja a fiatal, kezdő női vállalkozóknak a támogatása, illetve azoké is, akik még csak fontolgatják a cégalapítást. Első ütemben kidolgoznak egy mentorprogramot, majd ezt követően, a második részben tesztelik, hogyan működik a gyakorlatban ez a zászlósprojekt. Ez úgy történik, hogy nemcsak egy háromnyelvű (magyar, román, angol) kisokost adnak ki, hanem öt területet (jog, pénzügy, fenntarthatóság, humánerőforrás és motiváció) lefedő öt szakember mentorál féléven keresztül 20 órában tíz kiválasztott jelöltet (nyolcat Bihar és kettőt Hajdú-Bihar vármegyéből úgy, hogy a tízből négy vidéki személy legyen).

A konferencián ezután prezentációt tartott Fándly Marius, a Bihar megyei adóhivatal helyettes vezetője, Geréb Emőke, a Pro Economica Alapítvány ügyvezető igazgató-helyettese, Biró Rozália parlamenti képviselő, a Bihar Megyei Magyar Vállalkozónők Egyesületének alapító tagja, Porkoláb Gyöngyi üzletfejlesztő, a Womanext Egyesület elnöke és Papp Lilla Aliz közgazdász, vállalkozó.

 

Porkoláb Gyöngyi portálunknak elmondta, hogy a Womanext Egyesület egy olyan, 25 éve működő női szervezet, mely az elmúlt két és fél évtizedben több életszakaszt megélt éppúgy, ahogy a nők is a saját életükben. Társasági és társadalmi, kulturális közösségépítéssel kezdték, azonban 15 év elteltével azt tapasztalták, hogy a piac sokkal inkább azt igényli, hogy segítsenek a nőknek a családalapítás, illetve gyermekvállalás után a munkapiac világába való beilleszkedésben, ezért a kreatívipari irányba mozdultak. Aztán frissült erővel tavaly tavasszal a nevében és célkitűzéseit illetően is átalakult az egyesület. Immár egy olyan lehetőséget szeretnének kínálni a női vezetőknek és női vállalkozóknak, mely segít nekik az információszerzésben, a kapcsolatépítésben így jött létre együttműködésben a Hajdú-Bihar Vármegyei Iparkamarával a Womanext Üzleti Klub. A váradi rendezvényen a motivációról tartott előadást Porkoláb Gyöngyi, abból kiindulva, hogy a veszteség adhatja azt a komoly bázist és erőt, amellyel motiválhatjuk egymást, ha helyesen ismerjük fel, és nem bagatellizáljuk a félelmeinket, valamint a rossz, kudarcos élményeinket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában