Ellenőrzés

2024.02.28. 12:32

Két üzletet is bezárt a fogyasztóvédelem

Ezúttal az Unicarm üzletekben tartottak ellenőrzést a Bihar Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség emberei.

Forrás: CJPC

ERDON-összeállítás

A fogyasztóvédelmi felügyelők február 19–21. között összesen tizenegy Unicarm üzletet ellenőriztek Bihar megyében. Az észlelt szabálytalanságok miatt 35 bírságot szabtak ki 378.500 lej értékben, továbbá négy figyelmeztetést is adtak. Ezek mellett 95.000 lej értékű áru forgalmazását állították le véglegesen, 136.000 lej értékű termékét pedig ideiglenesen. 

Két váradi üzletet, a Rogériusz és a Váradszőllős negyedben levőket ideiglenesen bezárták az észlelt problémák kiküszöböléséig. Egyes üzletekben csak a piszkos hűtőpultok és a zöldség-gyümölcs standok működését függesztették fel. Az észlelt szabálytalanságok többek között a következők voltak: kétes minőségű, penészes gyümölcsöket és zöldségeket árusítottak; lejárt szavatosságú termékeket árultak; a fagyasztott húsok erősen eljegesedtek; a hűtőpultok koszosak voltak, ételmaradékot, port és rozsdafoltokat találtak; sérült csomagolású termékeket árusítottak; egyes üzletekben bogarakat és rovarokat is találtak; hiányos információkkal ellátott termékeket forgalmaztak. A Bihar megyei fogyasztóvédelem a jövőben is folytatni fogja az ellenőrző akciókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában