Munkálatok

2024.02.20. 15:11

Készen van több mint fele a fugyivásárhelyi körgyűrűnek

A Bihar Megyei Tanács közleménye szerint eddig a munkálatok közel 60 százalékával készültek el az épülő fugyivásárhelyi körgyűrűnél.

Forrás: Bihar Megyei Tanács

Ciucur Losonczi Antonius

A munkálatok jelenlegi szakaszában kialakítják a vizesárkokat, építik a Bonar és a Tasár patakok feletti hidakat, valamint a felüljárót a Nagyvárad és Kolozsvár közötti vasútvonal felett, ahol betonoznak. Az 5,8 kilométer hosszú fugyivásárhelyi körgyűrű nyomvonala az Alkér felé vezető körforgalomnál kezdődik, a váradi körgyűrűn, majd megkerüli délről Fugyivásárhelyt és az 1-es országúti körforgalomba torkollik, mely összeköttetést teremt Fugyival. Szintén ezen projekt keretében felújítják a Fugyivásárhely és Kiskopács közti, 12,8 kilométer hosszú megyei utat, melyet kiszélesítenek, házbejárókat alakítanak ki, újraöntik a pallókat és újraépítik a Szaránd-völgyi hidat. A nettó 108,2 millió lej értékű beruházás kivitelezője a PORR Construct Kft., a finanszírozást európai uniós pénzforrásokból biztosítják a 2021 – 2027 közti Regionális Operatív Program keretében, a megvalósítási időszak 18 hónap 2023. február 14-től kezdődően.

Jelen pillanatban egyébként a megyei tanács megrendelésére nyolc új út épül a megyében, melyeknek teljes hossza 68 kilométer: az élesdi körgyűrű – 5,8 km, a belényesi körgyűrű – 9,3 km, a biharszentandrási körgyűrű – 5 km, a nagyürögdi körgyűrű – 8,4 km, a váradszentmártoni körgyűrű – 8 km, a fugyivásárhelyi körgyűrű – 5,8 km, a bihari körgyűrű – 8,7 km, valamint a metropolisz-övezetbeli körgyűrű – 17 km.

Forrás: Bihar Megyei Tanács

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában