Közlemény

2024.02.29. 14:56

Ismét lehet látogatni a betegeket

BN-összeállítás

Ismét lehet látogatni a betegeket a nagyváradi Bihar Megyei Sürgősségi Klinikai Kórházban. Az intézmény közleménye szerint március 1-jétől a hozzátartozóknak napi két óra áll a rendelkezésükre, hogy meglátogassák kórházban fekvő szerettüket. A megyei kórház Kálvária (Gheorghe Doja) úti, Coposu, Izvorului, Kórház (Louis Pasteur) és Fő (Republicii) utcai épületeiben naponta 15–17 óra között van a látogatási idő, a szülészeten pedig naponta 14-től 16 óráig. Kivételt képeznek az intenzív és a kardiológiai (USTACC) osztályok, ahol csak napi egy órában lehet látogatni. A Coposu utcai kórházépületben 11–12, míg a Kálvária úton és a szülészeten 12–13 óra között lehet látogatni az intenzív osztályt. A végstádiumú betegek esetében a hozzátartozóknak lehetőségük van a fentebb leírt látogatási időközön kívül, a kezelőorvos által kialakított ütemterv alapján bemenni a beteghez.
A fentebb leírt látogatási időben egy beteghez csak egy látogató mehet be. A 2–3 ágyas szobák esetében a betegekhez csak sorban lehet bemenni. A 4–6 ágyas kórtermekben egyszerre maximum két beteg látogatható. A látogatás időtartamát legtöbb 15 percre korlátozzák. A látogató az egészségügyi intézmény által ingyenesen biztosított védőfelszerelést kell viselje. A légúti fertőzések tüneteit mutató, ittas vagy hallucinogén anyagok hatása alatt álló személyek nem léphetnek be a kórházba. Ezekre az intézkedésekre azért van szükség, hogy csökkentsék az influenzás és koronavírusos fertőzések átvitelének kockázatát, és hogy megóvják a beutalt betegeket – áll a megyei kórház közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában