Gyűjtés

2024.02.12. 17:13

Határon átnyúló jótékonysági bált szerveztek

Színvonalas műsor, kellemes társaság, jó zene, finom ételek – ezek voltak a biharkeresztesi Volens Egyesület által első alkalommal, Nagyváradon, szombaton este megszervezett jótékonysági bál jellemzői.

Ciucur Losonczi Antonius

Remek hangulatban telt a Volens Egyesület által szervezett jótékonysági bál. Köszöntőbeszédében Lugosi-Teleki Enikő elnök elmondta, hogy a Volens szó jelentése: akarni, mely az alapító tagok tenni akarását tükrözi a minket körülvevő közösségekért, a gyökereinkért, a bihari térségért, a magyar kultúráért, a testi-lelki fejlődésért. Ugyanakkor pedig egy mozaikszó is, a vonz, lendít, segít rövidített változata. Az egyesület nonprofit szervezetként 2020 óta működik, de a biharkeresztesi bejegyzés előtt is összefogtak már, illetve a 14 alapítótag közül többen korábban is vállaltak önkéntes munkákat máshol. Ők Biharkeresztesen és Ártándon élnek, de romániai magyar gyökerekkel rendelkeznek. „Ezt pozitívumként éljük meg olyan értelemben, hogy egyfajta híd szerepet vállalunk a határon átívelő kapcsolatok erősítése érdekében úgy a szervezetek, mint a közösségek, lakosság körében. Erről tanúskodik a meghirdetett bálunk is” – fogalmazott Lugosi-Teleki Enikő. Azt is megemlítette az egyesület vezetője: hagyományőrző, kulturális alkalmakat tartanak, de nem csak a közvetlen környezetükben. Egészségmegőrző programjaink is voltak, és fontos értéknek tartják a családot. Humanitárius tevékenységet is folytatnak, amit művészi előadásokhoz kötnek, zarándokutakat szerveznek. A helyi önkormányzattól tíz évre használatba kaptak egy székházat, amely komoly felújításra szorul, ezen a bálon erre gyűjtöttek, valamint a további tevékenységek anyagi hátterének a biztosítására.

Ünnepi koncerttel a nagyváradi Espressione vonósnégyes szolgált: Costin Éva – elsőhegedű, Szabó Éva – másodhegedű, Cristea Anca – brácsa és Ichim Beáta – cselló, előadásukban többek közt felcsendültek Beatles-, Elvis Presley, Lady Gaga-számok, filmzenék csendültek fel. A táncparkettet a Daria Gavra – Méhes Nándor páros avatta fel jive-val és pasodoble-val, majd a Kiss Music Band biztosította a talpalávalót. Az Empire Galéria közreműködésével műtárgy aukció is volt, Indig Pál vezetésével.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában