Építkezés

2024.02.27. 17:49

Hamarosan elkezdik építeni a kulturális központot

Forrás: Bihar Megyei Tanács

Ciucur Losonczi Antonius

Călin Gal, a megyei tanács alelnöke és az egyedüli árajánlatot tevő cég, a Construcții Erbasu képviselője február 23-án írta alá a Bihar Megyei Kulturális Központ megépítésére vonatkozó szerződést, Ilie Bolojan megyei tanácselnök jelenlétében. A bruttó 122,2 millió lej értékű megállapodás értelmében a kivitelezőre hárul a közművesítés, a bekötőutak, a sétányok és a járdák kialakítása, valamint a zöldövezetek létesítése is. A megvalósítási időszak 32 hónap, az építkezési munkálatok legkésőbb április elején kezdődhetnek el. A létesítményben lesznek: egy 1244 négyzetmétert elfoglaló, 1077 férőhelyes (melyből 22-öt a mozgássérültek számára biztosítanak) díszterem, színpad, öltözők a fellépő művészek számára, két kisebb multifunkcionális terem 607 négyzetméteren, folyosók, valamint kulturális jellegű tevékenységeknek fenntartott, coworking típusú helyiség és büfék.

A központ összesen 17.778 négyzetmétert fog elfoglalni a sportlíceum, a Körösvidéki Múzeum, a Partenie Cosma Gazdasági Líceum, a megyei könyvtár, a területi munkafelügyelőség, a számvevőszék új székháza és a Fogarasi út által határolt területen. A finanszírozás európai uniós lesz, a Románia–Magyarország Határon Átnyúló Program keretében. A cél a kulturális, tudományos és üzleti turizmus fejlesztése, előadások, konferenciák, kongresszusok szervezése révén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában