Mulatság

2024.02.19. 09:01

Farsangi hét a művészeti líceumban

Jelmez, tánc, mulatság, jókedv, és finomságok! A farsang ezek nélkül nem is igazán farsang. Az alapdolgok, amelyek a farsangi mulatságot jellemzik és minden diák és pedagógus kedvencei. Idén is a megszokott, lázas készülődésben rendeztük meg február harmadik hetében a Nagyváradi Művészeti Líceumban a farsangi napokat. A levegőben tapintható volt a felszabadultság. A farsangi napok fő szervezője iskolánk Diáktanácsa volt, Medvéssy Mónika tanárnő irányításával. Volt sütivásár, jelmezverseny, tejszínhab evő verseny, Valentin napi szívküldi levélküldési lehetőség, filmvetítés (3 filmet vetítettünk: a Cruellát, az Adams Family 2-t és a Dűnét). A jelmezversenyre is komolyan készültek a diákok. Volt itt – a teljesség igénye nélkül –menyasszony, pingvin, cápa, szerzetes, Barbie (házastól), spagetti, tündér és még sorolhatnánk a szebbnél szebb, kreatív jelmezeket, melyeket nagyrészt saját kezűleg készítettek el diákjaink erre az alkalomra.

A farsang egyik fénypontja a közös tánc volt, ahol tanáraink külön produkcióval készültek: a `70-es, `80-as évek zenevilágát és öltözetét jelenítették meg az ABBA egyik híres slágerén keresztül. Csodálatos volt az azt követő közel egy órás közös tánc is, amelybe iskolánk kisebb és nagyobb tanulói is bekapcsolódtak. A ritmus mindenkinek a lábában volt, gyorsan ropta mindenki a táncot.

Természetesen a mulatsághoz és a jókedvhez hozzátartoznak a sütemények, üdítők is. A szülők gondoskodásának köszönhetően volt mindenből bőségesen. Ezúttal megragadjuk az alkalmat, és megköszönjük a szülőknek, a sok-sok finomságot, segítő kezet! Somogyi Gabriella tanárnő is nagyon finom fánkot sütött. Külön öröm volt számunkra, hogy csodás napsütésben tarthattuk meg ezeket a programokat, és a mi kis közösségünk még összetartóbbá vált.

A Nagyváradi Művészeti Líceum Diáktanácsának nevében

Nagy Jázmin Brigitta elnök

Létai Hanna alelnök

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában