Kollégiumi gyűlés

2024.02.28. 14:02

Életet menthet a füstérzékelő a lakásban

Érdemes lenne minden házba, gazdaságba füstérzékelőt beszerelni – véli Sorin Caba a Körösök Bihar Megyei Katasztrófavédelem parancsnoka, aki Dumitru Țiplea, Bihar megye prefektusának a kérdésére fejtette ki véleményét.

Forrás: Facebook/Institutia Prefectului Bihor

BN-összeállítás

A párbeszéd a kedden délelőtt lezajlott prefektusi kollégiumi gyűlésen hangzott el, ahol Sorin Caba ismertette az általa vezetett intézmény tavalyi évi tevékenységét. Ez utóbbira nem térünk ki külön, hiszen korábban már beszámoltunk a legfontosabb tudnivalókról, csak azt emeljük ki, hogy a bemutató után Dumitru Țiplea jegyezte meg, hogy a nyilvánosságban most sok szó esik arról, hogy minden lakásba füstérzékelőt kellene szerelni, és ennek kapcsán kérte Sorin Caba véleményét.

A parancsnok elmondta, hogy valóban beindult egy országos kampány erre vonatkozóan kifejezetten a természetes személyekre fókuszálva, amelybe több megyei katasztrófavédelem is bekapcsolódott. A továbbiakban elmondta, hogy Romániában ugyan jogilag nem kötelező, de Nyugat-Európában, az Egyesült Államokban viszont minden lakásba be kell legyen szerelve füstérzékelő, és ezekben az országokban a tapasztalat azt mutatja, hogy nagyon hasznos tud lenni egy ilyen egyszerű szerkezet akkor, amikor tűz üt ki a lakásban. Caba szerint a legnagyobb előnye a füstérzékelőnek az, hogy a segítségével el lehet kerülni a füstmérgezéseket, illetve az emiatt bekövetkező haláleseteket. „Meggyőződésem, hogy a kampánynak meglesz az eredménye, és ennek következtében több ilyen berendezést szerelnek be a lakásokba” – fogalmazott. „Önnek otthon van füstérzékelője?” – kérdezte Țiplea. „Igen, nekem is van otthon és a tűzoltóság székelye is el van látva vele” – válaszolt Caba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában