Farsang

2024.02.10. 17:42

Dalos farsangolás Püspökiben

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

Megalakulásának 10. évfordulója alkalmából, első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal vidám farsangi dalostalálkozót szervezett szombat délelőtt az Emmaus házban a biharpüspöki Hagyományőrző Népdalkör. 

Hét csoportosulás szolgált műsorral, amelyek közül három Nagyváradról érkezett (a házigazdákon kívül a Márkus Zoltán kántor-karnagy által felkészített Váradi Dalnokok és a Szilágyi Ibolya irányította Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesületének kórusa, melynek vezetője Boros Beatrice, illetve közreműködött még Thurzó Sándor József brácsaművész és Boros István gitáros), egy Bihar megyéből (a szentjobbi Vadvirág Népdalkör) és három Magyarországról (az ebesi Piros Rózsa Népdalkör Egyesület, a Berettyó-parti Nyugdíjasok Egyesülete és a váncsodi Baráti Kör). 

Az egybegyűlteket Szabó Mária, a biharpüspöki Hagyományőrző Népdalkör vezetője köszöntötte, a fellépések előtt Pontos Csaba zenélt. Volt egy különleges produkció is, amikor egy tehetséges kisfiú, Kendi Dominik citerázott. Az együttlétet a református és a római katolikus templomoknak a megtekintése, majd közös ebéd koronázta meg.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában