Összefogás

2024.02.21. 16:46

Aláírásgyűjtés a Grivei menhelyen tartott állatok életkörülményeinek javításáért

Még mindig több ezer aláírásra van szükség ahhoz, hogy a nagyváradi kutyamenhely ügye a helyi tanács napirendi pontjai közé kerülhessen. Az állatvédők minden erejüket bevetik a siker érdekében.

Forrás: Facebook

Pikó Stefánia

Ahogyan arról korábban is olvashattak lapunkban, a nagyváradi állatvédő önkéntesek egy csoportja aláírásgyűjtésbe kezdett, mellyel azt szeretnék elérni, hogy a helyi tanács elé kerülhessenek javaslataikkal és kéréseikkel. Összességében azt szeretnék, ha a Grivei kutyamenhelyen jelenleg uralkodó körülmények jelentős mértékben javulnának, és ha az állatvédő szervezetek és a menhely között minél szorosabb együttműködés alakulna ki.

Konkrétabb elképzeléseik szerint a Grivei menhelyen olyan térfigyelő kamerákra volna szükség, amelyek élő közvetítés révén tennék lehetővé bármikor, bárkinek, hogy megnézhessék, éppen mi történik a létesítményben. Ezáltal az állatvédők, és persze, bármilyen állatbarát megbizonyosodhatna arról, hogy a menhelyen minden rendben van, és nem történnek visszaélések. A Gabriela Jurjea, Mihai Șvab és Gabriela Șușman állatvédők által elindított kezdeményezés ennél is fontosabb pontja az a kérés, amely szerint az állatvédők együttműködésével több ismeretterjesztő kampányt, akár ivartalanítást és mikrocsipeltetést kínáló akciót kellene elindítani Nagyváradon. Ezt azért tartják kifejezetten fontosnak, mert ezen kampányok révén lehetne népszerűsíteni az ivartalanítást, a felelős állattartást, amely elengedhetetlen a kutyák túlszaporodásának megakadályozásához. Az ivartalanítás kérdése továbbra is a legégetőbb problémát jelenti a nagyváradi és környékbeli állatvédelmi tevékenységekre vonatkozóan, hiszen a nagyváradi menhelyen rendszeresen elaltatják a négylábúakat, így szabadulnak meg a „fölöslegtől” olyankor, amikor úgy ítélik meg, hogy már túl sok állat van a létesítményben. Éppen ezért kéréseik között szerepel az is, hogy az illetékesek növeljék a menhely kapacitását.

Bár már több ezer aláírás gyűlt össze, még bőven van helye a támogatásnak, hiszen az állatvédők csak akkor kerülhetnek a helyi tanács elé, ha legalább 10.000 kézjegyet sikerül összegyűjteniük. Ennek érdekében rendszeresen kommunikálnak a sajtóval, weboldalt hoztak létre, amelyet a Misiunea Grivei néven lehet megtalálni, és reklámvideót is készítettek. Az önkéntes csoport munkáját a közösségi médiában, a Voluntari pentru Cateii din Adapostul Public Oradea elnevezésű Facebook-oldalon lehet figyelemmel kísérni.

Hol lehet aláírni?

A szervezők több nagyváradi helyszínt jelöltek meg, ahol az emberek aláírhatják a petíciót, köztük állatorvosi rendelőket, állatkereskedéseket, különböző éttermeket és üzleteket. A helyszínek többek között a következők: Avet állatorvosi rendelő (Zorelelor utca 3-as szám), Premiere Vet állatorvosi rendelő (William Shakespeare utca 11-es szám), Animax kisállatkereskedés (Prima Shops), Happy Pets állatorvosi rendelő (Nagyürögdi utca 215-ös szám), Laurus Plant biobolt (Transilvaniei 24-es szám, B46-os tömbház), Proveterinaria állatorvosi rendelő (Timotei Cipariu utca 12-es szám). A teljes lista, illetve a helyszíneket mutató térkép elérhető a misiuneagrivei.ro oldalon, illetve állatvédői körökben mozgó ismerősök révén is hozzá lehet járulni a négylábúakért indított kezdeményezés sikeréhez. Fontos, hogy a petíciót csak azok írhatják alá, akik nagyváradi lakcímmel rendelkeznek. A kezdeményezéssel kapcsolatos bővebb információkat az említett közösségi oldalon, illetve a misiuneagrivei.ro honlapon találhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában