Tudnivalók

2024.02.13. 14:21

Adóváltozásokról az RMKT-gyűlésen

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

A Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT) nagyváradi szervezete meghívásának eleget téve hétfőn este Fándly Marius adószakértő, a Bihar megyei közpénzügyi hivatal helyettes igazgatója tartott előadást a 2024. évi adóváltozásokról a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ múzeumtermében. 
Az érdeklődőket Szabó Géza váradi elnök köszöntötte, aki elmondta, hogy az RMKT egy politikamentes szakmai szervezet, és bárki beiratkozhat, aki érdeklődést tanúsít a gazdasági ügyek, újdonságok iránt. Nem feltétel a közgazdász végzettség, csupán ki kell tölteni egy belépési nyilatkozatot és befizetni az évi 120 lejes tagsági díjat, magyarázta.
Interaktív prezentációjában Fándly Marius adószakértő egyebek mellett arra hívta fel a figyelmet: adóügyi újdonságok tömkelegét hozta az új év, például kötelező lett ez elektronikus számlázás, új adófizetési szabályok vonatkoznak a mikrovállalkozásokra, csökkent a bevételi értékhatár az egyéni vállalkozók esetében, és változtak az adóterhek is. A rendezvény állófogadással ért véget a LEK alagsori ebédlőjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában