Polgári esték

2024.02.12. 17:48

A kommunizmus áldozatainak emléknapja Nagyváradon

Forrás: vasarnap.hu

Fotó: Tóth Gábor

A Magyar Polgári Egyesület által létrehozott Polgári esték nevű rendezvénysorozat következő előadására február 25-én, vasárnap 18 órától, a kommunizmus áldozatainak emléknapján kerül sor a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében, a Primăriei/Városháza utca 27. szám alatt.

A rendezvényen Borvendég Zsuzsanna történész tart előadást és mutatja be könyveit. Az Impexek kora, A hálózat pénze, A hálózat emberei, A kádári Magyarország titkos élete, A cég megnyertjei, a megnyertek cégei című kötetekből a Kádár-rendszer egy olyan oldalát ismerhetjük meg, amelyről eddig keveset hallhattunk. Megismerhetjük belőle Kelet és Nyugat cinkos és sokszor cinikus együttműködését, filmbe illő epizódok elevenednek meg előttünk a titkosszolgálatok külkereskedelemre való ráépüléséről és az így végrehajtott akcióikról, figyelemmel kísérhetjük egy olyan gazdasági-pénzügyi hálózat kiépülését, amelynek tevékenysége Magyarország gazdasági teljesítőképességét is nagyban befolyásolta.

Az előadás, ahol a kötetek kedvezményesen megvásárolhatóak, koszorúzással zárul az egyetem belső udvarán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában