Kiállítás

2024.01.11. 17:42

Váradi magyar képzőművész alkotásait állították ki Bukarestben

Ciucur Losonczi Antonius

A bukaresti Elite Art Gallery az Elite Art Egyesületen keresztül hetedik alkalommal hirdette meg a #FRESH elnevezésű pályázatát azzal a céllal, hogy támogassa a romániai fiatal képzőművészeket, megnyilvánulási lehetőséget biztosítva számukra, illetve azt, hogy kiállítsák a munkáikat egy ismert galériában. A versenyre 18–35 év közötti alkotók, festők és grafikusok nevezhettek be reprezentatív műveikkel. A téma szabadon választható volt, a technika vegyes. A kiírásra több mint 70 pályamű érkezett, a szakértőkből álló zsűri (Andrei Roseti egyetemi professzor, festő, Marian Ionel Dobre egyetemi oktató, dr. Codrina Laura Ioniță professzor) pedig négy győztest hirdetett Ada Jugănaru, Andreea Gabriela-Tudor, Fábián Emőke és Lavinia Maria Oniciuc személyében.
Fábián Emőke képzőművész, a Nagyváradi Művészeti Líceum tanára lapunknak azt nyilatkozta: „A beküldött képeim egy olyan projekt részei, amelyben a teret vizsgálom több szempontból. Van egy olajfestményem, amely egy tájképre emlékeztet, ahol nagyon messze a horizontvonal, a térmélység a végtelen érzetét kelti. A többi alkotásom akvarell, amelyek között van olyan, ahol a horizontvonal ismétlődik. Egy másik képen pedig egy térképet idézek meg, ezek absztraktabb munkák”. Hangsúlyozta: a megmutatkozás lehetőségének nagyon örül, rendkívüli megtiszteltetés számára a fővárosban kiállítani egy ilyen jóhírű galériában.
A Fábián Emőke és Ada Jugănaru alkotásait bemutató IN PLA(i)N SIGHT elnevezésű kiállítást – melynek kurátora Ioana Mirică – január 9. és február 2. között lehet megtekinteni a bukaresti Elite Art Művészeti Galériában (Egyesült Nemzetek tere/Piata Națiunile Unite 3–5. szám).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában