Fotó

2024.01.11. 16:36

Szerte a világban élő fotósok munkáit állítják ki Váradon

Fotó: Tóth-Piusz István

Ciucur Losonczi Antonius

A napokban értékelte a zsűri (Tóth István fotóművész, egyesületi elnök, dr. Ramona Novicov műkritikus és dr. Patricia Știrbu, a Summit Agro Románia elnöke) az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület által, partnerségben a Summit Agro Romániával, illetve a Nagyvárad és a Térségét Népszerűsítő Egyesülettel (APTOR – Visit Oradea) a nagyvilágban élő román és magyar fotóművészek számára kiírt nemzetközi pályázatra beérkezett alkotásokat. Összesen 215 pályáműből válogattak ki végül 87-et. Első díjat (600 lej) érdemelt Holop Ferenc (SK), második lett (500 lej) Ana-Maria Popa (RO), harmadik (400 lej) Claudiu Guraliuc (RO). A Familia folyóirat különdíját Cornelia Ursache (RO), az Újváradét Toró Attila (RO), a Váradét pedig Bánfi Barnabás (HU) kapta. Hat plakettet is kiosztanak, ezeket Bárdos Tamás (HU), Vasile Sârb (RO), Koncz Dezső EFIAP (HU), Mihai Bogdan (RO), Lehotzky István (HU), Lukácsi Alpár (RO) és Tóth-Piusz István (HU) vehetik át.
A tárlatnyitót január 19-én, pénteken 17 órától a vár E épülettestének földszintjén működő EFA Kiállítási Központban tartják a XII. Szathmári Pap Károly Nemzetközi Fotográfiai Fesztivál keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában