Beszámoló

2024.01.31. 14:55

Ökumenikus imaórát tartottak Érmihályfalván

Ökumenikus imaórát tartottak január 21-én, 17 órai kezdettel az érmihályfalvai római katolikus templomban. Házigazdái Bogdán István plébános és Sövér István segédlelkészek voltak.

Szőke Ferenc

A többi felekezet részéről Balázs Dénes református, Szűcs Dániel baptista, Popa Marius ortodox és Cicsa Sabin görög katolikus lelkipásztorok voltak jelen. Az imaóra alapgondolata a főparancs volt: „Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes elmédből, és minden erődből. Szeresd felebarátodat, mint önmagadat.”

A bevezetőben Bogdán István plébános köszöntötte a részvevőket, és megköszönte, hogy elfogadták a meghívást, majd közölte az előre megbeszélt sorrendet. A hideg idő miatt beszédeiket nem nyújtották hosszúra. Elsőként Balázs Dénes református lelkipásztor lépett az ambóhoz és fohásszal indította az imaórát. Közösen vallották meg hitüket a Hiszekegy elmondásával. Ezt követően Lukács Evangéliumának 10. fejezetéből olvasta fel a 25-37-ig terjedő verseket. A 27. vers tartalmazza a főparancsot. Őt követően a többi lelkipásztor is elmondta gondolatait, majd a házigazda zárta az elmélkedők sorát. A teltházas imaóra lélekben feltöltötte a jelenlévő lelkipásztorokat és a híveket is. Tartalmas, tanulságos, lélekemelő esemény volt. Az imaóra után a házigazdák szeretetvendégségre hívták a vendég lelkipásztorokat.



 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában