Munkálatok

2024.01.15. 16:49

Nyárra megépülhet a belényesi körgyűrű

Forrás: Bihar Megyei Tanács

Ciucur Losonczi Antonius

A Bihar Megyei Tanács közleménye szerint félig megépült a majdan több mint kilenc kilométer hosszúságú belényesi körgyűrű. Januárban és februárban felszerelik az összes tartópillért, majd tavasszal elkezdik az aszfaltozási munkálatokat. Ezután felfestik az útburkolati jeleket, és a tervek szerint a nyár folyamán átadhatják a forgalomnak a terelőutat.

Mint ismeretes, a belényesi körgyűrű első szakaszát a Drum Asfalt (fővállalkozás), Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi, Obras Publicas y Regadios, OPR Asfalt-konzorcium építi. A munkálatok tavaly február közepén kezdődtek el. Épül két viadukt a Fekete-Körös felett és három felüljáró. Az út kétsávos lesz, menetirányonként egy-egy, és 7,33 kilométer hosszú. A költség nettó 269,4 millió lej, a kivitelezési időszak tizennyolc hónap. A finanszírozást vissza nem térítendő európai uniós pénzforrásokból biztosítják, az infrastrukturális nagyberuházások operatív programja (POIM 2014–2020) keretében, az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társasággal (CNAIR) kötött megállapodásnak megfelelően.

A körgyűrű második útszelvényének tervezési és kivitelezési munkálataival pedig a Drum Asfalt (fővállalkozó)–Ile Viorel Construct lett megbízva. Ezen beruházás becsült költsége nettó 15,5 millió lej. Ez az útszelvény két kilométer hosszú lesz, menetirányonként egy-egy sávos, Gyalány felé, és összeköttetést biztosít a belényesi körgyűrű és a 764-es jelű megyei út Belényes–Biharrósa–Élesd közti része közt, illetve hozzáférést az ipari parkhoz. A finanszírozást ugyancsak európai uniós pénzforrásokból biztosítják, az infrastrukturális nagyberuházások programja (POIM 2014–2020) keretében, partnerségben az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társasággal. 

Forrás: Bihar Megyei Tanács

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában