Ünnepségsorozat

2024.01.14. 14:16

Magyar Kultúra-heti programok Nagyváradon

Az elő- és utóprogramokkal együtt az idén két héten keresztül zajlik az az ünnepségsorozat, melyet a Bihar megyei RMDSZ  közösen rendez Berettyóújfalu, Debrecen és Margitta önkormányzataival, civil szervezetekkel és magyar tagozatos iskolákkal.

Január 15-én, hétfőn 18 órától Elértem, amit ember érhet el címmel Petőfi Sándor költeményei és megzenésített versei hangzanak el Molnár Júlia és Meleg Vilmos színművészek előadóestjén a színészmúzeumban a Kiss Stúdió Színház, a Varadinum Alapítvány és az RMDSZ-nőszervezet által rendezett eseményen.

Január 16-án, kedden 16 órától a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete szervezésében Péter Sándor tart előadást Ötvös Béla hírlapíró, szerkesztő, író élete és életműve címmel a Léda-házban.

Január 17-én, szerdán 18 órától Nagyvárad város érdekes és izgalmas története címmel konferenciát tartanak a Léda-házban, programfelelősök Kormányos László és Vincze Zsolt történelemtanárok, a Szacsvay Akadémia és a Collegium Varadinum.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában