Beruházás

2024.01.30. 17:36

Lebontják az Aradi úti nyomdát

Az Imprimeria de Vest nyomda egykori épülete, valamint az azt körülvevő csarnokok, raktárak és melléképületek összesen 8925 négyzetméteren terülnek el.

Fotó: Pap István

ERDON-összeállítás

Idén tavasszal lebontják Nagyváradon az Aradi út 35. szám alatti Imprimeria de Vest nyomdát, helyén tömbházak épülnek. A Kopanyi Ștefan tulajdonában lévő Prima ingatlancsoporthoz tartozó Residential Construction Company cég kért engedélyt az egykori nyomda lebontására, hogy a helyén egy közel 400 lakást magába foglaló lakóparkot építsen. A Bihar Megyei Környezetvédelmi Ügynökséghez benyújtott dokumentációt az intézmény szerdán vitatja meg. Az Imprimeria de Vest nyomda egykori épülete, valamint az azt körülvevő csarnokok, raktárak és melléképületek összesen 8925 négyzetméteren terülnek el, mindezek lebontása egymillió lejbe kerül és várhatóan 2024 áprilisáig tart. A munkásoknak az épületeket egyenként és „darabonként” kell majd lebontaniuk: a tulajdonos által eredetileg javasolt robbantásos módszert ugyanis nem hagyták jóvá a szakemberek, mivel a komplexumot házak és tömbházak veszik körül. 

A beruházó két tömbházat akar építeni a területre, melyekben összesen 385 lakás lesz. Ezek közül 31 duplex, 140 garzon- és 120 kétszobás lakás lesz. További 68 lakásban két szoba és egy iroda lesz, 26 lakrész pedig háromszobás lesz. A két tervezett tömbház nyolc-, illetve tízemeletes lesz és 2990 négyzetméternyi telket fognak elfoglalni, míg további 2500 négyzetméteren zöldövezetet alakít ki a beruházó. Az épületek alagsorában 470 parkolóhelyet létesítenek, míg a tömbházak körül magán a telken nem lesznek parkolóhelyek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában