Programajánló

2024.01.10. 08:16

Könyvbemutató a Léda-házban: Zolcer János – A XX. század titkai

Sajtóanyag

A XX. század titkai címmel tart könyvbemutató-előadást Zolcer János január 16-án, kedden a nagyváradi Léda-házban, este 18 órakor.
Ma egy új világrend van kialakulóban. Az előző, amelynek alapjait 1989-ben a szovjet Mihail Gorbacsov, és az amerikai George H. W. Bush elnök rakta le – mára véget ért. Ki voltak ők? Milyen volt a hidegháború világrendje? Jó 30 éve miért és hogyan változtatták meg jó irányba a világot? Hogyan hatott ez a változás a mi mindennapi életünkre? Ceaușescu hogyan reagált a változásokra? Zolcer János felvidéki származású szerző a kérdésekre első kézből tudta meg a választ: világtörténelmet alakító politikusokat, egykori ellenségeket ültetett egy asztalhoz, s bizalmas beszélgetéseket folytatott velük. Például Gorbacsovot és Bush amerikai elnököt, Gorbacsovot és Kohl német kancellárt, napokon keresztül szemtől szemben faggatta a múlt történéseinek titkairól. Ezzel Zolcer a maga nemében máig egyedülálló teljesítményt hozott létre: információit nem történelemkönyvekből, hanem közeli személyes ismeretségekből, egymással szemtől szemben konfrontált véleményekből szerezte.
Zolcer János Mihail Gorbacsov haláláig baráti kapcsolatot ápolt az orosz politikussal. Élményeiről 2020-ban megjelentette Gorbacsov titkai című könyvét. A könyv azóta a negyedik kiadásnál tart. Európában 600-nál több könyvbemutatót, előadást tartott, így Erdélyben is. A könyv témája sosem volt időszerűbb, mint ma. Szomszédunknál háború dúl. Az embereket hírek és álhírek sokaságával bombázzák naponta. Épp ebben az összekuszált világban fontos a tényszerű tisztánlátás. A szerző ezt írja könyvében: »Én kinyitom a szemed. Látni már neked kell!« A beszélgetés után a könyv dedikálva megvásárolható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában