Évértékelés

2024.01.17. 16:16

Idén a családok helyzetére összpontosít Biró Rozália

Ciucur Losonczi Antonius

Évértékelő sajtótájékoztatót tartott, illetve az idei terveit ismertette szerda délután a Sas-palotabeli RMDSZ-székházban Biró Rozália parlamenti képviselő. A legfontosabb találkozások közt említette az Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével 2023 novemberében folytatott tárgyalását, melynek témái voltak Romániának a schengeni térséghez való csatlakozása, illetve a családon belüli erőszak megelőzése és felszámolása. Szintén tavaly egyeztetett Dubravka Suica demográfiáért felelős uniós biztossal, a generációk közti szakadékot áthidaló projektek megvalósításának lehetőségeiről, és Anette Heimann-nal, a szenior-szervezetek európai hálózatának vezetőjével, ami azért említésre méltó, mert Romániából egyetlen nyugdíjasmozgalom sem tagja ennek még. Geo-, illetve politikai szempontból pedig a Közép-Európai Kezdeményezés konferenciái bizonyultak mérföldkőnek.
Az idei tervekről szólva Biró Rozália arra hívta fel a figyelmet, hogy 2024 is a Készségek Európai Éve. A Davosban éppen zajló világgazdasági fórumon elhangzott, mennyire fontos a bizalom helyreállítása, és a parlamenti képviselő is prioritásként fogja kezelni ezt a célkitűzést. Ugyanakkor jobban szeretne fókuszálni a családok helyzetére, a nyugdíjasok problémáira, a start-up cégeknek támogatására, minden területen a valós párbeszédre helyezve a hangsúlyt – tudtuk meg a sajtótájékoztatón.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában