Báloztak

2024.01.31. 15:22

Disznótoros bált szervezett a VIDIFISZ

A hagyományoknak megfelelően a múlt hét pénteken, néhány év kihagyás után ismét megszervezték Biharfélegyházán a VIDIFISZ Disznótoros Bált, amelyet a megye több ifjúsági szervezetének tagjaiból álló, körülbelül húszfős csapat bonyolított le Csurai Nikolett és Jakab Ferenc VIDIFISZ-es vezetők irányításával.

Forrás: Lenscape Studio

Ciucur Losonczi Antonius

A szervezői csapat tagjai Székelyhídról, Micskéről, Biharfélegyházáról, Árpádról, Érkeserűből és a középiskolások megyei tanácsából (MAKET) verbuválódtak. „Noha ez volt az új csapat első ilyen méretű, több mint kétszáz fős részvételt felmutató rendezvénye, gördülékenyen, lendületesen, fiatalos lelkesedéssel dolgoztak az önkéntesek, akik remek csapatmunkát produkálva nagyon operatívan, rendezetten és sikeresen végezték teendőiket” – nyilatkozta portálunknak Jakab Ferenc. Megjegyezte: a közel két évtizeddel ezelőtti, legelső bálnak is az volt a fő célja, hogy a szórakozáson kívül, és a települések közötti kapcsolatépítésen túl, a mindenkori támogatóknak, önkormányzati és közéleti vezetőknek is köszönetet mondjon a VIDIFISZ és annak tagsága.

Az eseményen résztvevőket házigazdaként köszöntötte Jakab Ferenc, majd Cseke Attila szenátor, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének elnöke, Szabó Ödön ügyvezető elnök, Biró Rozália parlamenti képviselő, valamint Kelemen Zoltán, az eseménynek otthont nyújtó település polgármestere. A disznótoros mulatság fő eleme sem maradt el, azaz a hagyományos disznóvágás. A böllér ezúttal is Szabó Ödön volt, aki a beszámolók szerint egy lendítéssel leszúrta a disznót. Ezt követően kezdődött a buli, élő, majd elektronikus zene kíséretében, a finom ételek elfogyasztásával egyidőben.

Forrás: Lenscape Studio

„Az esemény jelentős része hozzájárulásokból és felajánlásokból valósult meg, ami a megye magyarságának erősségét és összetartását tükrözi. Hálás vagyok mindenkinek, aki segített. Köszönöm a fiataloknak a nagyon pozitív hozzáállást, a partner ifjúsági, diák és egyetemista szervezeteknek a támogató jelenlétet, illetve külön is szeretném minden polgármester, alpolgármester, önkormányzati vezetőnek is megköszönni a támogatást. A rendezvényen sok önkéntes fiatal vett részt és el kell mondani, hogy a hentes és az élő zenét biztosító társaság is önkéntesen segített. Jó volt látni, hogy ilyen sokan állnak a fiatalok, a jó ügyek mellé” – fogalmazott Jakab Ferenc.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában