Hitélet

2024.01.16. 16:31

Az unitáriusoknál folytatódott az ökumenikus imahét Váradon

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

A „Szeresd az Urat, a te Istenedet, teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és teljes erődből, és a felebarátodat, mint magadat!” (Lk 10, 27) mottó jegyében zajlik 2024. január 13–21. között Nagyváradon a Krisztus-hívők egységének imahete.
Hétfő este az unitárius templomban imádkoztak közösen a résztvevők. Kardos József lelkipásztor köszöntött mindenkit az egyházközség nevében, kiemelten Böcskei László római katolikus, Bogdán Szabolcs János református és Virgil Bercea görögkatolikus püspököket. Úgy fogalmazott: erre a szeretetparancsolatra nagy szükség van a mindennapokban, de nem csak arra, hogy mondjuk, hanem arra is, hogy betartsuk, e szerint éljünk, dolgozzunk, építsük otthonainkat, a közösségeinket. „Megtiszteltetés számunkra, hogy a mai estén mi lehetünk az ökumenikus imahét házigazdái. Öröm látni, hogy vallásfelekezettől függetlenül együtt tudunk imádkozni, és azokra a dolgokra fektetjük a hangsúlyt, amelyek összekötnek minket, és nem pedig azokra, melyek elválasztanak. Kérem Istennek áldását az együttlétünkre, vezessen bennünket az igazság és a felebaráti szeretet ösvényein” – hangsúlyozta Kardos József.

Ezután a testvéregyházak képviselői mondtak egy-egy rövid imát, illetve idéztek igeverseket a Szentírásból: Pálos István római katolikus kanonok, Bán Alpár váradrogériuszi református tiszteletes, Mátyás Attila evangélikus-lutheránus lelkész, Mihai Tegzeș, a görögkatolikus püspökség családpasztorációért felelős helynöke, Radu Rus ortodox vikárius és Nagy Dávid, a Nagyváradi Messiási Zsidó Hitközség apostola, majd Adrian Soporan, a Tabor pünkösdista gyülekezet pásztora elmélkedett a szeretetről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában