Dalok a labdatérről

2024.01.21. 10:52

Ady-estet tartottak a Léda-házban

A szerző felvételei

P. Nagy Noémi

A Magyar Kultúra-heti programsorozat keretében január 18-án, csütörtökön 18 órától Dalok a labdatérről címmel dalos-verses összeállítást adott elő a berettyóújfalui Körömvirág Együttes Pető István versmondó közreműködésével a váradi Léda-házban. A megjelenteket Meleg Vilmos, a Varadinum Kulturális Egyesület elnöke köszöntötte, kiemelve, hogy az Ady-esttel a költőóriás életét és korát, a Holnaposokat, valamint a 90 évvel ezelőtt elhunyt Brüll Adélt, Ady Endre múzsáját idézi meg a Körömvirág együttes Pető István közreműködésével, az eseményhez kiemelten illő helyen, a Léda-házban.

 

A tíz éve alakult trió tagjai Szászné Ökrös Beáta – ének, Miczura Károly prímás és Kocsis Csaba énekmondó. A Dalok a labdatérről című műsorukat 2019 szeptemberben mutatták be Pető Istvánnal, aki 25 éve Nyilas Misiként debütált a debreceni Csokonai Színházban. A műsorban az Ady-versek (többek között a Dalok a labdatérről, Az anyám és én, Párizsban járt az ősz, A Szajna partján, Góg és Magóg fia vagyok én, Mert engem szeretsz, Őrizem a szemed, Dankó) megzenésítve és elszavalva csendültek fel, a hangulatot még a vetített képek is kiegészítették. Az együttes először adta elő a műsort határon túl, Kocsis Csaba pedig örömét fejezte ki, hogy ilyen kultikus helyen tudták bemutatni előadásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában