Kálvária

2024.01.21. 14:53

A jeges út miatt balesetezett egy váradi busz Kolozs megyében

Balesetezett a jéggel borított úton, Kolozs megye területén a Nagyvárad és Kolozsvár között járó vonatpótló autóbusz, amelyen több váradi is ült. Az esetet egy, a buszon utazó fiatalember mesélte el az Ebihoreanulnak.

Forrás: ebihoreanul.ro

BN-összeállítás

Mint ismeretes, a vasútfelújítási munkálatok miatt jelenleg autóbuszok közlekednek Nagyvárad és Kolozsvár között, viszont ezek a járatok áthaladnak minden olyan településen, ahol vonatállomások vannak. „Délután 14.30 órakor indultunk el Nagyváradról Fugyivásárhely felé, de csak 16 órakor tudtuk elhagyni a várost a gazdák tiltakozása miatt. A sofőr megpróbálta behozni a késést, de ez lehetetlen volt, hiszen minden állomás felé kitérőt kellett tegyen” – részletezte a fiatalember. Út közben a Kolozs megyei utak állapotáról is szó esett az autóbuszban, a vonattársaság jelen lévő alkalmazottja is azt mondta, hogy tudomása szerint az utak nincsenek jól letakarítva. Bánffyhunyad után Jegenye (Leghia, Kolozs megye) felé vették az irányt, de egy idő után a járművük megállt és nem tudott tovább haladni, mivel előttük egy másik, utánfutós autóbusz az árokba borult. A forgalom körülbelül egy órát állt, közben leszálltak az utasok is, akik azt tapasztalták, hogy az út nemhogy csúszik, hanem le van fagyva, „olyan volt, mint egy jégpálya” – tette hozzá a fiatal. Visszaszállva a járműre az utasok észrevették, hogy közelednek az úttisztító gépek, viszont az öröm rövid ideig tartott, mivel az egyik ilyen gép „egyenesen nekiment a busznak” – mesélte a szemtanú. A sofőrnek szerencsére sikerült megakadályoznia, hogy ez a busz is az árokba boruljon. Az utasok megijedtek, néhányan pánikrohamot is kaptak. A balesetet követően egy másik járművet küldtek az utasokért, ami egészen Egeresig (Aghireș) szállította őket. A fiatal szemtanú hozzátette, hogy este 22 óráig még nem érkezett meg Kolozsvárra.

A Kolozs megyei rendőrség közleménye szerint a 108C megyei úton, Jegenye és Egeres között történt a baleset, személyi sérülés nem történt. A rendőrség azt is közölte, hogy megbírságolják az útkezelőt, mert nem teljesítette kötelességét, és nem tisztította le az utat. A Kolozs megyei katasztrófavédelem is kiszállt több járművel, de senki nem szorult orvosi ellátásra, viszont az autóbusz utasainak egy részét ideiglenesen a mentőautókban helyezték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában